15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalNou-nascut aruncat la WC-ul scolii

Nou-nascut aruncat la WC-ul scolii

Un nou-nascut a fost gasit ieri la prinz aruncat in WC-ul Scolii din comuna Simnicul de Sus, satul Floresti. Desi a stat ingropat in materii fecale timp de citeva ore, bebelusul traieste si a fost transportat la Spitalul de Urgenta Craiova, iar acum este in afara oricarui pericol. Politia si procuratura au demarat deja o ancheta pentru a stabili identitatea parintilor copilului si pentru a-i trage la raspundere. Profesorii de la Scoala din Floresti spun ca in programa ar trebui introduse ore de educatie sexuala.

Copiii de la Scoala din Floresti au gasit ieri in WC-ul institutiei de invatamint un nou-nascut. Desi au auzit plinsul copilului inca de la primele ore ale diminetii, ei l-au vazut abia la prinz, iar atunci au anuntat-o pe femeia de serviciu:

„Copiii mi-au spus de dimineata ca se aude in WC-ul din curte un copil care plinge, dar ne-am gindit ca o fi vreun pisic. Abia pe la 12.00 si ceva a venit un copil la mine si mi-a spus ca s-a uitat inauntru si a vazut un bebelus“, a spus Ileana Duduveica, femeia de serviciu a scolii. Ea mai povesteste ca s-a dus impreuna cu mai multi copii la toaleta din curte, iar un elev a coborit in groapa si a luat un sac in care se afla un nou-nascut, care traia inca. El a fost salvat in ultimul moment de medicii Serviciului de Ambulanta Dolj, care au transportat copilul la Spitalul de Urgenta Craiova.

„Copiii trebuie educati sexual“

Oamenii din Floresti au fost ingroziti de acest caz, iar profesorii de la scoala din comuna spun ca, pentru a fi evitate astfel de cazuri, ar trebui ca in programa de invatamint sa fie introduse ore de educatie sexuala.

„Copiii se rusineaza cind le vorbesc despre cum trebuie sa se protejeze in relatiile cu partenerii sexuali, dar trebuie sa invete aceste lucruri inca din scoala generala. Noi nu avem prevazut ca teme, de dirigentie asemenea subiecte, insa ar trebui abordate, pentru ca nu s-ar mai ajunge aici“, a spus Tipter Beni Anin, diriginte la o clasa din Scoala Floresti. Nou-nascutul de sex feminin este acum internat la maternitatea spitalului din Craiova si este in afara oricarui pericol.

Procurorii de la Parchetul de pe linga Tribunalul Dolj si ofiterii de la Serviciul judiciar din cadrul IJP Dolj fac cercetari pentru a stabili identitatea parintilor copilului. Daca vor fi identificati, acestia vor fi acuzati de tentativa de omor si risca o pedeapsa de pina la 15 ani inchisoare.

Satenii sint convinsi ca anchetatorii vor reusi ca, intr-un timp scurt, sa depisteze parintii fetitei aruncate la WC si sa-i traga la raspundere:

„Trebuia sa o dea la casa de copii, daca ea nu vrea sa o tina. Sper sa o gaseasca politia si sa o bage in puscarie, pentru ca nu avea nici o vina copilasul ala“, a spus o femeie din multimea de curiosi adunata la gardul scolii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS