22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalPrimaria l-a inconjurat pe Mohamed

Primaria l-a inconjurat pe Mohamed

Consilierilor locali craioveni li s-a strecurat in dosare, inaintea sedintei ordinare de ieri, o adresa semnata de Mohamed Al Orfahli si de avocatul sau, Lucian Sauleanu, prin care sint instiintati ca firma CRONOS IMPEX SRL le va cere daune de 1,3 miliarde de lei pentru prejudicii create prin incalcarea clauzelor din contractul de asociere privind exploatarea parcarilor cu plata din oras. Firma amintita reclama faptul ca primaria nu i-a predat unele parcari incluse in contract. „Va aducem la cunostinta ca parcarea de pe bulevardul Maresal Ion Antonescu (Parc), desi este inclusa in contractul de asociere si ne-a fost predata, iar noi am efectuat investitii, dumneavoastra ati concesionat terenul unei alte persoane juridice care a inceput construirea unei benzinarii, astfel ca noi nu putem desfasura activitatea in aceasta parcare. Rezulta ca dumneavoastra ati incalcat clauzele contractului de asociere in participatie“, se specifica in adresa mentionata.

CRONOS „invita“ consilierii sa plateasca

Firma CRONOS mai revendica doua parcari cu probleme, cea de pe strada Popa Sapca (aceasta ar fi fost predata ca parcare, dar, in schimb, s-a amenajat o terasa pe trotuar – in fata cofetariei Amandina – n.r.) si cea de la Universitate, unde firma a cerut o alta parcare la schimb, dar nu a primit.

Mai mult decit atit, CRONOS, pretextind ca municipalitatea nu a predat toate parcarile, cere Consiliului Local Craiova daune cominatorii de 5.000.000 de lei pe ziua de intirziere, incepind cu data la care a cistigat ultimul proces in justitie cu autoritatile. In concluzie, consilierii „sint invitati“ la sediul societatii pentru conciliere cu privire la plata acestor sume.

Unii consilieri municipali sustin ca, daca primaria ar fi data in judecata, ar pierde procesul cu CRONOS. Primarul Vasile Bulucea nu a dorit sa comenteze situatia. In schimb, surse din cadrul institutiei sustin ca l-au auzit pe primar spunind ca a semnat concesiunile „ca primarul“, desi e greu de crezut ca nu a stiut ca parcarile erau trecute in contractul cu CRONOS. Pina atunci insa, marturie a acestei gafe de proportii stau semnatura sa si cea a secretarei Nicoleta Miulescu, care poate contrasemna orice act. Prejudiciile vor fi suportate, evident, de craiovenii prostiti de alesii care au semnat acest contract.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS