11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjUn medic din Novaci a fost implicat intr-un accident rutier

Un medic din Novaci a fost implicat intr-un accident rutier

Un grav accident de circulatie s-a produs ieri pe Drumul National 67, in localitatea gorjeana Scoarta.

Eugenia Tanasoiu, de 50 de ani, a ajuns in stare grava la Spitalul Judetean din Tirgu Jiu, dupa ce caruta pe care o conducea a fost lovita de un autoturism Renault Clio, la volanul caruia se afla Oleg Ivanov, medic in Novaci. Femeia plecase dis-de-dimineata impreuna cu fiul sau, de 30 de ani, la cules de coceni. La iesirea din Scoarta, caruta a fost izbita din spate de masina condusa de Oleg Ivanov, de 40 de ani. Soferul a declarat ca la un moment dat soarele i-a intrat in ochi si pentru citeva secunde nu a mai vazut aproape deloc.

„M-a orbit soarele. Cred ca acea caruta era in fata si nu am observat cind am lovit-o. Am simtit izbitura si am oprit. M-am dus la caruta si am vazut-o pe femeie intinsa pe asfalt. Am evaluat-o simptomatic si mi-am dat seama ca suferise un traumatism cranian. Era inconstienta“, a declarat medicul, originar din Republica Moldova, stabilit de citiva ani in Novaci, unde profeseaza la spitalul din localitate.

Fiul victimei a reusit sa scape fara nici o zgirietura, reusind sa sara din atelaj. Eugenia Tanasoiu a fost transportata cu o ambulanta la Spitalul din Tirgu Jiu, unde i-au fost acordate primele ingrijiri medicale.

Gabriel Udroiu, inspector in cadrul Serviciului Politiei Rutiere Gorj, a spus ca accidentul a fost cauzat de neatentia in conducere a soferului, care, in plus, a fost orbit de soare. Inspectorul Udroiu a precizat ca, in ciuda avertismentelor repetate transmise de politie, atelajele trase de animale continua sa circule pe drumurile nationale, lucru interzis de legislatie.

Comisarul-sef Constantin Talaba, seful Politiei Rutiere Gorj, a spus ca biciclistii si carutasii reprezinta un adevarat pericol in trafic. Numai in ultima saptamina, politia a sanctionat 72 de biciclisti si 89 de carutasi. „Exista o lipsa de interes a administratiilor locale in a inregistra corect atelajele cu tractiune animala. Acest proces demareaza foarte greu. Foarte multi carutasi ignora legea si circula pe unde nu au voie“, a afirmat Constantin Talaba.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS