10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjDoi doctori sint cercetati pentru eliberarea unor certificate medicale false

Doi doctori sint cercetati pentru eliberarea unor certificate medicale false

Nicolita Gogan, angajata a Corpului Gardienilor Publici Motru, a lipsit de la serviciu pe motiv ca este bolnava, dar in realitate s-a dus sa se plimbe in Grecia. Cei doi doctori care i-au eliberat certificat medical cu diagnosticul de amigdalita acuta, precum si Emil Toma, seful subunitatii Gardienilor Publici Motru, sint cercetati de politie. In urma cu citeva zile, Emil Toma si-a dat demisia, iar subordonata sa a intrat iar in concediu medical pentru ca s-a imbolnavit de inima.

Politia Motru cerceteaza doi doctori din localitate pentru eliberarea unor certificate medicale false unei angajate a subunitatii Gardienilor Publici. Cei doi medici, Ion Catana si Lavinia Radoslav, au eliberat in luna noiembrie a anului trecut mai multe adeverinte in baza carora Nicolita Gogan a lipsit de la serviciu in perioada 11-19 noiembrie 2002 pe motiv ca este bolnava de amigdalita. In realitate, femeia a fost in excursie in Grecia. Cercetarile au inceput inca din luna martie a acestui an, iar dosarul a fost inaintat Parchetului de pe linga Tribunalul Gorj, care l-a cercetat si pe Emil Toma, comandantul subunitatii Corpului Gardienilor Publici, pentru ca a pontat-o fictiv la serviciu pe subordonata sa. In acelasi timp, Ion Catana a fost cercetat pentru ca ar fi pretins de la femeie suma de 600.000 de lei in schimbul certificatelor medicale. Parchetul a dispus la vremea respectiva neinceperea urmariri penale pentru luare de mita, iar dosarul se afla acum din nou la Politia Motru, care-i cerceteaza pe Ion Catana si Lavinia Radoslav, medici de familie ai sotilor Gogan, precum si pe Emil Toma, pentru complicitate la inselaciune.

Angajata s-a imbolnavit de inima

Emil Toma a continuat sa fie seful Gardienilor Publici din Motru pina la inceputul acestei luni, cind a decis sa-si dea demisia. Nicolita Gogan lucreaza inca pe postul de gardian public la aceeasi unitate. De aproape o luna, aceasta lipseste insa de la serviciu tot pe motive medicale. „A adus un certificat medical de 30 de zile. Am inteles ca si l-a dus personal la Corpul Gardienilor Publici de la Tirgu Jiu. Am auzit ca a fost internata si la Spitalul Motru. Noi nu putem sa discutam diagnosticele, dar in momentul in care va stringe 90 de zile de concediu medical vom lua masurile pe care le impune legea. Mai lucreaza la noi pentru ca nu au fost finalizate cercetarile politiei si nu avem rezultatele anchetei“, a spus Valentin Mirza, noul sef al subunitatii Motru a Corpului Gardienilor Publici. Directorul Spitalului Motru a precizat ca Nicolita Gogan a fost internata in perioada 20-29 august in Sectia de cardiologie, pentru hipertensiune. La externare, ea a primit un concediu medical de cinci zile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS