13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCongresul blestemelor

Congresul blestemelor

• Vinograda i-ar pune pamint de pe mormint in buzunar • Mama Maria i-a dat elvetianului de somerie • Mercedeza da vina pe echipament • Cartile de tarot au aratat ca partida a fost vinduta

Urs Meier a fost, probabil, numele cel mai des rostit ieri in intreaga Romanie. Arbitrul elvetian care a luat un campionat european din ghetele baietilor lui Iordanescu a devenit, intr-o clipa, cel mai mare dusman al pasnicului popor din spatiul carpato-danubiano-pontic. Mai presus de dubiu ca milioane de guri l-au trimis, la unison, pe elvetian, intr-un periplu ginecologic.

Devenit un soi de inamic public numarul unu, un fel de Osama Bin Laden al suporterilor nationalei, Urs Meier a devenit insa si tinta unor blesteme dintre cele mai grave, pentru ca reginele magiei albe sint in cele mai multe cazuri si sustinatoare inraite ale baietilor in galben. Vrajitoarele din Craiova si din intreaga tara au purces la a-l afurisi pe elvetian cu cele mai incurajatoare urari de boala, ghinion si nenorocire. Mai mult, ele sint hotarite sa o puna de un congres al magiei albe, plin de dedicatii la adresa lui Urs Meier.

Pamint de la trei morminte, in buzunarul cu cartonase

Vrajitoarea Vinograda din Craiova sustine ca blestemul optim este legat de amutirea lui Urs Meier. Pentru asta, trebuie procedat in felul urmator: mai intii, aduni pamint de la trei morminte si, cind esti in apropierea arbitrului elvetian, incerci sa i-l bagi, pe furis, in buzunar. In buzunarul cu cartonase, pentru ca acesta este cel mai la indemina. Dupa care, sustine Vinograda, trebuie sa rostesti, de citeva ori, urmatorul blestem: „Cum e mortu’ mut, asa sa fie si el!“. „In felul acesta“, zice vrajitoarea amintita, „se poate face ca Romania sa fie sus si el jos. Absolut, Urs Meier nu mai cistiga!“

Si Mama Maria, o vrajitoare din Ploiesti, este de parere ca gestul lui Urs Meier trebuie sa-si gaseasca pedeapsa.

„Romania a batut, de fapt, dar el ne-a luat victoria. Am vorbit cu citeva vrajitoare si le-am pus pe toate sa-i dea blesteme: sa dea de necaz, sa-l dea afara de la serviciu“. Mai mult, ploiesteanca ne-a declarat, in exclusivitate, ca intentioneaza sa organizeze un congres al vrajitoarelor, la care sa se dezbata problema reprezentativei nationale de fotbal si a arbitrului Urs Meier.

„Mortisorul meu Urs Meier“

Cunoscuta vrajitoare craioveana Mercedeza este intru totul de acord cu ideea unui congres al magiei albe. Ea crede ca o parte din vina pentru egalul de miercuri o are echipamentul lotului national.

„E o problema cu costumele, cu echipamentele fotbalistilor, le poarta mult ghinion. Ar trebui schimbate“, spune Mercedeza. In privinta arbitrului Urs Meier, Mercedeza are un blestem special, care trebuie rostit fix la miezul noptii, eventual cu citeva luminari aprinse in jur:

„S-amuteasca, sa-ncremeneasca,/ limba-n gura sa-nvirteasca/ nebunia sa-l gaseasca,/ dracii sa il izbaveasca/ primul meci care-l va avea/ si-l va arbitra/ sa-ncremeneasca asa/ sporul si cistigul sa nu-l mai aiba/ Morti, mortisorul meu Urs Meier,/ cind o da sa graiasca/ si sa fluiereasca/ atunci sa-ntepeneasca!“

Contactata telefonic, vrajitoarea Maria din Pantelimon a avut amabilitatea sa dea in tarot pentru aflarea adevarului despre meciul Danemarca – Romania. Cartile de tarot au confirmat varianta sustinuta, inca din timpul partidei, de Emil Gradinescu, indicindu-i bucurestencei cit se poate de clar ca scorul a fost urmarea unei tradari.

„A fost la mijloc o vinzare! Meciul a fost vindut, de niste oameni mari, cu functii foarte inalte“, sustine Maria din Pantelimon.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS