16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024

Scurte stiri

Duminica, premiera la Teatrul National Craiova

Teatrul National Craiova deschide noua stagiune, 2003-2004, cu spectacolul Ascensiunea lui Arturo Ui poate fi oprita de Bertolt Brecht, in ziua de duminica, 14.09.2003, ora 19.00. Regia este semnata de Kincses Elemer, iar scenografia, de Romulus Fens. Distributia: Valentin Mihali, Ilie Gheorghe, Angel Rababoc, Marian Politic, Valeriu Dogaru, Adela Minae, Iancu Goanta, Mihai Arsene, Ion Colan, Adrian Andone, Gina Calinoiu, Constantin Cicort, Valer Dellakeza, Raluca Paun, Corina Druc, Tudorel Petrescu, Anca Dragan, Emil Boroghina, Leni Pintea-Homeag, Stefan Mirea.

Tinerii de 16-18 ani nu primesc alocatii suplimentare fara adeverinte de elev

Familiile doljene cu doi sau mai multi copii cu virste intre 16-18 ani, care beneficiaza de alocatii suplimentare, isi pot pierde aceste drepturi banesti acordate de stat daca nu fac dovada cuprinderii intr-o forma de invatamint (cursuri de zi) a copiilor. „Beneficiarii alocatiilor trebuie sa depuna in cel mai scurt timp la Compartimentul Servicii Sociale din cadrul Directiei pentru Dialog, Familie si Solidaritate Sociala (DDFSS) Dolj, pentru fiecare copil cu virsta intre 16-18 ani, adeverinte de elev pentru anul scolar 2003-2004, din care sa rezulte ca urmeaza cursurile de zi ale unei institutii de invatamint. Nedepunerea acestor adeverinte atrage suspendarea platii alocatiilor suplimentare“, a precizat Virgil Dragomirescu, directorul executiv al DDFSS Dolj. Beneficiarii vor prezenta adeverintele impreuna cu un cupon de alocatie sau buletinul titularului, la noul sediu al DDFSS Dolj (fosta Directie a Muncii), din str. Ion Maiorescu nr.10 etaj IV, din Craiova.

Micii artisti craioveni au participat la festivalul de strada „Valfest“

Membrii Consiliului Local al Copiilor si ai Asociatiei Romane a Tinerilor cu Initiativa s-au intors zilele acestea de la Lupeni, unde au participat, impreuna cu un grup de 12 mici artisti, la festivalul de strada „Valfest“, primul de acest gen din Valea Jiului, desfasurat la sfirsitul saptaminii trecute.

Delegatia din Craiova a sustinut trei spectacole, primul intr-un cadru restrins, pentru celelalte trupe participante la festival, al doilea de muzica folk, iar ultimul de muzica usoara.

Micii artisti prezenti la Lupeni sint membri ai Clubului ARTI – un proiect al Asociatiei Romane a Tinerilor cu Initiativa, infiintat cu scopul pregatirii si promovarii in domeniul artistic a copiilor talentati. Clubul va fi inaugurat pe 25 septembrie si ofera membrilor cursuri de muzica, dans, miscare scenica, actorie, canto, pian, orga, chitara, tabere de pregatire.

Pentru promovarea micilor talente, membrii asociatiei isi propun sa organizeze pentru ei spectacole locale si nationale, intilniri periodice cu artisti consacrati si sa sustina copiii in vederea participarii la concursuri.

Mare bilci la Motatei

Locuitorii comunei Motatei organizeaza duminica un mare bilci, ca in fiecare an, la inceput de toamna. Satenii se vor aduna cu mic, cu mare pe stadionul din localitate la un mic cu mustar si un pahar de must sau vin, ocazie potrivita pentru a se mindri cu produsele viilor personale. Sint asteptati si lautari din zona, dar si comercianti care sa profite de ocazie pentru a-si vinde produsele. „Bilciul anual din septembrie a devenit in Motatei o traditie pe care tinem sa o respectam cu orice pret“, a mentionat Constantin Enea, primarul comunei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS