17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024

… file de poveste

Ion Calin are 55 de ani si provine din sistemul de administratie al fostei nomenclaturi ceausiste. Revolutia l-a gasit in postul de director general al Directiei Judetene de Statistica Dolj, ca subordonat al celui pe care tocmai l-a inlocuit la cirma PSD Dolj, Ion Voiculescu. A ramas in functie pina la alegerile locale din 2000, cind fostii sai tovarasi l-au propulsat in postul de viceprimar al Craiovei.

In doar citeva luni, el a ajuns sa se identifice cu afacerea parcarilor craiovene, cedate in folosinta omului de afaceri Mohammed Al Orfahli, patronul firmei CRONOS, desi primariei ii era la indemina sa le administreze fara partener. Intimplator sau nu, fiica lui Ion Calin, avocat de profesie, si-a deschis biroul intr-un imobil situat pe strada Unirii, in plin centrul Craiovei, birou care ar fi apartinut tocmai afaceristului arab.

La scurt timp dupa parafarea tranzactiei, Calin a ajuns secretar de stat in Ministerul Administratiei Publice, dar a trebuit sa poarte cu el porecle precum „Calin Parcare“ sau „Al Calin“. In ultimii doi ani, Calin a avut grija sa isi promoveze si fiul in structurile PSD Dolj, acesta fiind acum unul dintre liderii organizatiei de tineret. Daniel Calin a fost vazut de mai multe ori la strandul Preajba, in compania unor celebre personaje din lumea interlopa, precum Caiac, Gigioc, Rosianu si Cimino.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS