10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalLili tine piept revolutionarilor penali

Lili tine piept revolutionarilor penali

De citeva zile, un grup organizat de revolutionari calca-n picioare fata Prefecturii Dolj biiguindu-si nevoile funciare. Unii au luat o data pamint, dar ar mai vrea o halca. Altii nici nu exista, dar pot rivni si ei la cite o felie. Ca sint eroi inchipuiti ori profitori decembristi care alearga cu certificatele-n dinti spre capatuiala, cu totii si-au gasit nasa: pe subprefecta Lili Serbanoiu, culmea, fosta iubita a unui simbol al revolutiei de la Craiova, actualul baronel PSD, Dili. Ieri, intre camarazii de arme ai lui Dili si fosta sa roza de suflet a avut loc o noua runda de contre.

Au ajuns pe lista dintr-o greseala „dactilo“

Listele cu revolutionari propusi sa primeasca pamint in baza Legii nr.42/1990 au scos ieri la iveala noi surprize. In urma unui control mai atent, s-a descoperit ca pe liste apareau persoane deja improprietarite sau chiar nume fictive. Asta, dupa ce in cursul saptaminii alte patru persoane au fost descoperite ca se inscrisesera pe lista pentru pamint desi beneficiasera deja de prevederile legii in cauza si cazul lor a fost semnalat catre procuratura.

Subprefecta de Dolj, Elena Serbanoiu, a ramas stupefiata de raspunsul primit de la functionarii Primariei Craiova de la Comisia de aplicare a legilor fondului funciar: numele fictive erau… greseala de dactilografiere.

„Din cei 229 inscrisi pe liste, numai 209 erau indreptatiti sa primeasca pamint. 20 de persoane ori au dosarele incomplete, ori aveau deja pamint, ori nu aveau nici un drept sa primeasca. De la Comisia de aplicare a legilor fondului funciar din Primaria Craiova mi s-a raspuns ca aceste din urma persoane au ajuns pe liste din… greseala de dactilografiere“, ne-a declarat subprefecta.

Potrivit normelor de drept administrativ, odata emis un titlu de proprietate, el nu mai poate fi anulat de administratia locala decit printr-o hotarire judecatoreasca.

Patru nume fictive pe lista. Politia va intra pe fir

Intrigata de raspunsurile primite, Elena Serbanoiu a descins direct in Primaria Craiova, hotarita sa elucideze misterul numelor fictive aparute pe lista pentru improprietariri cu pamint.

Rodica Badea, cea care se ocupase de toata aceasta poveste in cadrul primariei, a spus reporterului GdS ca nu poate furniza aceste informatii decit cu acordul primarului Vasile Bulucea, care in acel moment era plecat la Bucuresti. In biroul de la fond funciar, Elena Serbanoiu a stat aproape un ceas, timp in care a luat inca o data lista la puricat. Revolutionarii care au ramas pe lista

s-au imputinat din nou. Din 209 au ramas 184, si asta pentru ca s-a descoperit ca multi aveau dosarele incomplete. Acestia si le pot completa. Nu acelasi lucru se poate spune despre altii, care incercasera sa insele autoritatile. „Titu Radulescu, Nicu si Constantin Marinescu, Marin Jianu si Gilbert Dragan cereau a doua oara paminturi. Alte patru pozitii au fost introduse incorect“, a precizat Elena Serbanoiu.

In ceea ce priveste cele patru nume fictive, apar mai multe semne de intrebare. Fie persoanele exista, dar nu sint revolutionari, fie sint opera… dactilografei, dupa cum suna raspunsul stupefiant dat de serviciul de specialitate din cadrul primariei. Acest lucru va fi insa lamurit de politie, care va primi un raport complet al intregii povesti, dupa cum ne-a asigurat subprefecta de Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS