Acasă Actualitate Scurte stiri

Scurte stiri

Fara ser antiviperin in statiunea Baile Herculane

Turistii care aleg sa-si petreaca vacanta in statiunea Baile Herculane trebuie sa fie foarte atenti la vipere. In prezent, spitalul din localitate nu detine ser antiviperin, astfel ca pericolul este destul de ridicat, in conditiile in care statiunea de pe Valea Cernei este considerata patria serpilor veninosi.

80 de mistreti asteapta sa fie vinati in padurile din Mehedinti

Cei peste 1.500 de vinatori mehedinteni inscrisi in Asociatia Judeteana a Vinatorilor si Pescarilor Sportivi (AJVPS) vor putea vina, luna aceasta, 80 de mistreti, aceasta fiind cota pentru perioada 2003-2004. Potrivit directorului asociatiei, Nicolae Popa, sezonul de vinatoare la mistreti si pasari a fost dechis de la 1 august.

Un milion de lei injuratura

Eugenia Iordache din Craiova a fost amendata cu 1.000.000 de lei pentru ca a injurat un gardian public. Ea a fost surprinsa pe 29 iulie comercializind citrice in Piata Centrala din Craiova, fara a detine autorizatie. Cind gardianul i-a cerut sa-i prezinte documentele, Eugenia Iordache i-a adresat cuvinte jignitoare agentului de ordine, motiv pentru care acesta a amendat-o, in baza Legii 61/91.

Sanctionata pentru ca si-a trimis fiica la cersit

Profira Vaduva, de etnie roma din Craiova, a fost amendata cu 2.000.000 de lei pentru cersetorie. Aceasta isi trimitea fetita pe strazi pentru a apela la mila trecatorilor. Locul preferat de aceasta era intersectia dintre Calea Bucuresti si bulevardul Carol I. Gardienii publici i-au atras atentia de mai multe ori Profirei sa nu-si mai trimita fiica la cersit.

Deocamdata, doar amenintari

Amenintarile cu oprirea apei continua. In cadrul fiecarei asociatii de locatari cu restante foarte mari vor ramine fara apa rece 10 -15 blocuri, sustin reprezentantii Regiei de Apa Craiova. Datoriile asociatiilor sint de peste 80 de miliarde de lei, iar cele mai mari debite se inregistreaza la Asociatiile nr.1A, 4, 9, si 24 din cartierul Craiovita Noua; Asociatiile nr. 11,13,14 din 1 Mai; Asociatiile nr.1 si 11 din Lapus – Arges; Asociatia nr.1 din Sarari si 12 din Rovine; Asociatia nr.24 din Brazda lui Novac si nr. 2 George Enescu; Asociatiile nr.5 si 21 Eroilor. Asociatiile au fost avertizate ca se afla pe lista neagra si, daca nu isi vor plati o parte din restante in perioada de preavizare, vor ramine fara apa.

Datorii de 80 de miliarde la Spitalul Judetean Mehedinti

Datoria Spitalului Judetean Mehedinti, de 80 de miliarde de lei, din care 50 de miliarde de lei la medicamente si materiale sanitare, ar putea fi acoperita la rectificarea bugetara din aceasta luna. Potrivit directorului adjunct al institutiei medicale, dr. Radu Moraru, in prezent, probleme majore ridica aprovizionarea cu medicamente: „Noi trebuie sa obtinem medicamente prin licitatie electronica. Daca avem datorii catre furnizori, trebuie sa-i platim mai intii pe ei, pentru ca, dupa licitatie, degeaba facem contract, ca nu primim medicamente. Numai cu relatii amiabile putem sa lucram, pentru ca noi sintem primii care incalcam contractul“. Din necesarul lunar al Spitalului Judetean, de aproximativ 21 de miliarde de lei, Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate(CJAS) Mehedinti asigura aproximativ 15 miliarde de lei.

59 de firme doljene folosesc forta de munca la negru

Cu toate ca legislatia pentru utilizarea fortei de munca fara forme legale este foarte drastica, se pare ca unora dintre patroni nu le pasa. Unii dintre ei merg pina acolo incit isi invata angajatii ca, in cazul in care sint intrebati de inspectorii diferitelor organisme de control sa isi declare alte identitati sau sa nu le permita inspectorilor de munca accesul in societate, asa cum s-a intimplat cu SC PICHI – VIOREL Poiana Mare, judetul Dolj. Alte societati care utilizau forta de munca la negru sint: SC DUIVAS SRL, SC CARSUEL SRL si SC EMIDAD SRL. Au fost descoperite 71 de persoane care lucrau la negru, dintre care 51 erau femei. Inspectoratul Teritorial de Munca Dolj a aplicat 59 de sanctiuni in valoare totala 412 milioane de lei.

Doua incendii in cinci zile

Pompierii olteni au fost solicitati sa intervina la doua incendii, desi sintem la inceputul lunii, toate provocate de neatentie si care s-au soldat cu pagube importante. La Bals, un cuptor cu otel topit din cadrul unei societati comerciale care producea subansamble material rulant a fost la un pas de a provoca o catastrofa. Aici, un scurtcircuit produs la transformatorul de curent electric a dus la aprinderea uleiului, flacarile propagindu-se la instalatia electrica din care se alimenta cuptorul cu otel topit. Interventia prompta a pompierilor a dus la stingerea focului si la salvarea celorlalte sectii. Un alt incendiu care s-a soldat cu mari pagube a fost provocat de un minor de noua ani din comuna Daneasa, care s-a jucat cu focul in gospodaria bunicului sau. Din pacate, joaca acestuia cu chibriturile a facut ca incendiul sa se propage si la gospodaria unui vecin pina la venirea pompierilor. Au ars 25 de tone de furaje.

Accidentate in timp ce traversau

Doua tinere au fost accidentate luni seara, la traversarea bulevardului Tudor Vladimirescu, din Drobeta Turnu Severin. Laura Popescu, de 20 de ani, din Timisoara, si Dora Zita, de 21 de ani, din Drobeta Turnu Severin, s-au angajat in traversarea bulevardului printr-un loc nepermis si fara sa se asigure. Ele au fost accidentate de autoturismul Dacia 1310, cu numarul de inmatriculare MH-55-VBG, condus imprudent de Petre Velici, de 48 de ani, din Drobeta Turnu Severin.

Gazeta de Sud este un ziar independent care are ca scop sprijinirea comunităţii oltenilor şi a valorilor acesteia. În cei 24 de ani de existenţă, a devenit cel mai citit cotidian regional din România.
Exit mobile version