Acasă Local Gorj Mischie inghite PNL

Mischie inghite PNL

Primarul liberal din Carbunesti, Toader Cristian Pasti, este proaspat membru PSD

O adevarata bomba a explodat ieri pe scena politicii gorjene. Aproape intreaga conducere a PNL a trecut in partidul condus de Nicolae Mischie. Seful PSD Gorj a spus ca a ajuns la o intelegere cu cei din PNL pentru a veni in partidul pe care il conduce si ca, deocamdata, nu a promis nici un fel de functii. Fostii liberali se vor alege totusi cu un post de vicepresedinte. Cei care au facut pasul spre formatiunea condusa de Mischie sint, pina una-alta, consilierul judetean Radu Coiculescu si consilierul local Petrica Nanu, vicepresedintii PNL Gorj, consilierul judetean Dorin Virjan, directorul economic al Spitalului Judetean, consilierul judetean Eugen Cretan, Toader Pasti, primarul din Carbunesti, Gheorghe Roman, primarul din Vagiulesti, si Costinel Vintilescu, directorul Spitalului din Motru. Acestora li se adauga toti consilierii locali PNL de la Carbunesti si Vagiulesti, plus membri ai partidului.

Absorbtii in integrum

Nicolae Mischie a spus ca aceasta mutare va fi urmata si de altele, insa a exclus orice varianta de absorbtie a filialei PD. „Eu am spus data trecuta ca o sa aduc muncitori in partid. Stiu ca presedintele nostru, Adrian Nastase, ne atragea atentia sa aducem intelectuali in partid. Noi respectam indicatiile sefului nostru. Iata aceasta surpriza: trei sferturi din PNL au devenit membri ai PSD. Eu ii asigur pe noii nostri colegi ca aici vor gasi tot sprijinul de care vor avea nevoie. Este aici si doamna Ursateanu, secretarul general al PSRM, si am semnat toate documentele pentru fuziune. La fel s-a intimplat cu PSM. Primarul de la Matasari este la noi. Adversarii politici nu sint dusmani politici. A fost o exprimare libera a vointei dumnealor“, a declarat Nicolae Mischie. Radu Coiculescu a afirmat ca in PNL nu isi mai putea pune in practica aspiratiile politice si ca presedintele Grivei nu le acorda celor plecati nici o sansa pentru a merge in alegeri sa cistige. Fostul primar din Tirgu Jiu, Petrica Nanu, de acum un turist politic, a plecat de la PD, a trecut la PNL, dupa care s-a mutat la PSD.

Judetul 99 %

Miscarea facuta de Nicolae Mischie il lasa pe acesta fara adversari in viitoarea campanie electorala, singurii care mai conteaza fiind cei de la PRM. Cu inca trei primari incorporati in partid, doi din PNL si unul din PSM, PSD Gorj are, probabil, cei mai multi primari din tara, respectiv 61 dintr-un total de 70. Alecu Dragoi, secretarul organizatiei PSD Gorj, a spus ca se poarta negocieri si cu restul primarilor, exceptie facind edilul din Glogova, pe care Nicolae Mischie nu vrea sa il primeasca in partid. Motivul ar fi slaba activitate a acestuia, dupa cum a spus liderul PSD Gorj. In prezent, primari de la alte partide mai sint in orasul Ticleni si comunele: Glogova, Jupinesti, Sacelu, Balesti, Branesti, Pades, Samarinesti si Slivilesti.

Exit mobile version