10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024

Scurte stiri

Dispar sefii!

Zece directori au disparut din grila de salariati ai Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Olt in ultimele doua saptamini. Directoarea institutiei, Maria Puscas, a spus ca intrarea in vigoare a Legii nr. 116 a impus reorganizarea la singe a institutiilor apartinind Ministerului Muncii si Solidaritatii Sociale.

„Din 19 sefi au mai ramas doar noua, restul fiind repartizati in functii de executie“, a spus Puscas. Cei noua care au reusit sa „supravietuiasca“ fenomenului sint doi directori adjuncti, trei sefi de servicii si alti trei sefi ai birourilor teritoriale ale AJOFM din judet (Slatina, Caracal si Corabia) si, desigur, directorul general.

Slatinenii – toropiti de caldura

130 de slatineni au solicitat in acest week-end interventia salvarii. Potrivit sefului Serviciului de Ambulanta Olt, dr. Adrian Popa, majoritatea cetatenilor care au cerut ajutor medical au fost transportati la Urgenta Spitalului Judetean. „Cele mai multe din interventii au avut la baza agitatii psihomotorii si hipertensiuni, persoanele in virsta fiind cele mai afectate. Au fost insa si numeroase cazuri de colici biliare si renale, dar nu numai“, a mentionat dr. Popa. Medicii din cadrul Serviciului de Ambulanta recomanda cetatenilor sa renunte la plimbari in intervalul 11.00-16.00 si sa consume cit mai multe lichide.

Amenzi de 150 de milioane de lei, aplicate de inspectorii metrologi

Inspectorii Oficiului Judetean de Metrologie Legala Mehedinti au intocmit 11 procese-verbale de contraventie si au aplicat amenzi contraventionale, in valoare de 150 de milioane de lei, la controalele efectuate in ultima perioada. Au fost verificati 85 de agenti economici, dintre care 22 persoane juridice si 63 persoane fizice- producatori particulari si taximetristi, fiind urmarite existenta buletinelor de verificare metrologica si corectitudinea efectuarii masuratorilor pentru produsele preambalate, din piete agroalimentare si angrouri, din Drobeta Turnu Severin si Orsova. „Cu ocazia controalelor au fost efectuate testari asupra a 45 de mijloace de masurare, din care 38 au corespuns, iar sapte au fost respinse. Vor continua controalele la produsele preambalate, unde s-au constatat cele mai multe abateri, si la depozitele pentru materiale de constructii“, a spus Constantin Bizoi, expert metrolog la Oficiul Judetean de Metrologie Legala Mehedinti.

A murit lovit de fulger, in timp ce era cu vitele la pascut

Vasile Tudor, de 61 de ani, din comuna Dumbrava, a fost dat disparut de acasa, pe 1 august, de catre sotia sa, dupa ce acesta a plecat cu vitele la pascut si nu s-a mai intors. Simbata, politistii din localitate au gasit vitele intr-un lan de porumb, iar la citeva sute de metri, au gasit si cadavrul barbatului, care prezenta leziuni la cap si la picioare. In urma efectuarii necropsiei, s-a stabilit ca moartea s-a produs prin fulgerare, ca urmare a loviturii unui trasnet.

A ajuns la spital dupa ce autoturismul in care se afla s-a rasturnat

Un accident de circulatie, cauzat de neadaptarea vitezei la conditiile de drum, a avut loc duminica noapte in Mehedinti. In jurul orei 23.30, pe DN 6, pe raza localitatii Simian, Gheorghe Mihail, de 22 de ani, din Drobeta Turnu Severin, conducind imprudent autoturismul Dacia 1310, cu numarul de inmatriculare MH-02-NVS, intr-o curba, a pierdut controlul volanului si, parasind partea carosabila, masina s-a rasturnat. In urma accidentului Sorin Florin, de 20 de ani, din Drobeta Turnu Severin, pasager in autoturism, a fost grav accidentat, fiind internat in Spitalul Judetean Mehedinti, in vederea acordarii de ingrijiri medicale. Potrivit comisarului Gheorghe Neagu, ofiter specialist la Serviciul Politiei Rutiere Mehedinti, in week-end, agentii de circulatie au sanctionat 174 de conducatori auto, depistati de radar ca au depasit viteza legala admisa. Acestia au primit si puncte de penalizare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS