24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalPanglicarul se intoarce

Panglicarul se intoarce

• A cincea inaugurare pe bulevardul Riului,
fara panglica de rigoare • 45 de miliarde inghitite pina acum • Strada lui Bulucea va fi sparta pentru canalizarea finantata cu 70 de milioane de euro
prin programul ISPA

Primarul a descins ieri la prinz pe bulevardul Riului, chitit sa inaugureze inca un tronson de 1.100 de metri de asfalt. De data aceasta, fara traditionala panglica, eliminata din spectacol dupa experiente neplacute cu presa. Romii se buluceau pe la porti sa-l vada si ei pe primar, ca tot le-a facut autostrada de toata mindretea pe la poarta palatelor construite ilegal in aceasta zona, rupta parca de Craiova.

45 de miliarde investite pina acum

Inainte de destinatie, masinile au oprit la un consemn al primarului, in dreptul unui REMAT, unde acesta s-a intins la taina cu unul dintre oameni.

„100 de milioane iti dau amenda daca mai trec masinile peste bordura. Apropo, ce mai face fiu-tau, mai joaca tenis? Era bun, nu de alta“, i-a spus omului, apoi l-a batut amical pe umar si a pornit mai departe.

Instalat in fata panoului cu planul detaliat al bulevardului, Bulucea a trasat ca un dirijor in fata orchestrei urmatoarele miscari pe care le va face pentru finalizarea investitiei: cinci milioane de euro costa acoperirea in totalitate a canalului colector, 45 de miliarde a inghitit bulevardul pina acum din fondurile primariei si ale ministerului condus de Miron Mitrea.

Proiectul de canalizare va sparge bulevardul

Mai devreme de doi ani, bulevardul va fi spart chiar pe mijloc, pentru introducerea canalizarii finantate prin programul ISPA (in jur de 70 de milioane de euro), ne soptesc surse autorizate din primarie. Povestea se dovedeste reala, directorul Regiei de Apa Craiova, Leonida Nicolaescu, confirmindu-ne ca UE cere canale separate pentru apele menajere din oras (fata de cele pluviale, colectate de prezentul canal) si ca acea conducta nu poate trece decit paralel cu actualul canal, adica pe sub autostrada lui Bulucea. C-o avea latimea de doi metri, c-o avea de sase, nimeni nu poate spune acum, deoarece mai intii trebuie facut studiul de fezabilitate. Cert este ca pichamerele vor rontai de zor din asfalt, mai devreme decit se asteapta primarul.

Neperturbat de aceste ginduri amare, aratatorul ascutit din mina lui Bulucea impungea nervos aerul, lumea se ferea din calea lui sa nu ia o intepatura in ochi. Citeva sute de metri mai departe, alaiul a oprit din nou, iar Bulucea a coborit din masina. De data aceasta, s-a cocotat pe un maldar de gunoi, dorind sa explice ca si pe aici va trece strada. In jur, miroasea pestilential, a balegar proaspat si muraturi stricate. Popasul s-a scurtat.

Primarul catre presa: „La multi ani!“

La finalul periplului, primarul a dat sa intre in masina, parca nehotarit. A scos capul pe geam sa ne anunte ca n-a ispravit cu inaugurarile pe saptamina asta. Urmeaza locuintele sociale, construite pe banii ANL. 60 de bucati.

In sfirsit, dupa o ora de plimbare, Vasile Bulucea si-a luat ramas-bun de la presa:

„Ziaristii, mai aveti ceva de intrebat? Nu? Atunci, hai, spor la treaba. La multi ani!“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS