5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocal Hotul si-a baut cafeaua la locul faptei

Hotul si-a baut cafeaua la locul faptei

Sotii Valentin si Aristica Oprisiu locuiesc la bloc, dar si-au ridicat si o casuta la marginea Craiovei, in cartierul Izvorul Rece, unde merg mai mult in week-end, sau cind e nevoie sa trebaluiasca prin gradina de zarzavaturi. Duminica, in jurul orei 13.30, cind Aristica a dat o fuga cu masina pina la casa lor, a avut neplacuta surpriza sa observe ca a fost „vizitata“ de hoti. Mai mult, a si pus mina pe spargator, care nu apucase sa dispara cu prada.

Spargatorul a zabovit sa-si faca o cafea

Constantin Simion, de 34 de ani, din Pietrari – Vilcea, a venit in Craiova cu citeva luni in urma, sa-si caute de lucru in constructii. In ultima vreme a lucrat la vila pe care un arab si-o construieste in Izvorul Rece. „Arabul nu m-a platit, asa ca m-am gindit sa fur cite ceva de la vecinii lui si sa vind, ca sa fac rost de bani“, a declarat el, mai tirziu, organelor de politie.

Vazind ca sotii Oprisiu trec cam rar pe la casa, Simion s-a gindit ca locuinta acestora ar fi ideala pentru o spargere. Duminica, dupa prinz, a trecut la actiune. A intrat in curtea vecinilor, de unde a sarit gardul in ograda sotilor Oprisiu. Spargind geamul bucatariei, a patruns in casa. Din bucatarie a sterpelit un deodorant Gillette si un flacon cu zaharina. Apoi, parindu-i-se floare la ureche spargerea, s-a linistit. A pus de-o cafea, a fumat o tigara, abia dupa aceea trecind din nou la treaba.

Cu o bucata de teava a fortat usile unor dulapuri, de unde a luat ce i s-a parut mai valoros: o bormasina electrica si un polidisc, pe care le-a asezat in roaba gasita in curte, pe care urma sa o incarce cu bunurile furate. A umplut o sacosa cu haine din casa, lasind-o linga usa, ca s-o ia la plecare. Din magazie a luat un hidrofor – pe care proprietarii il cumparasera cu nici o luna in urma, neapucind sa-l monteze – pe care l-a asezat linga roaba. In acel moment a auzit o masina oprindu-se la poarta. Si-a dat seama ca au venit proprietarii si a sters-o tot peste gard, prin curtile vecinilor, iesind in strada citeva case mai departe.

Urmarire ca-n filme

Primul lucru care i-a retinut atentia Aristicai Oprisiu cind a intrat in curte a fost usa larg deschisa de la bucatarie. Si-a dat seama imediat ca fusese calcata de hoti. S-a apropiat si a vazut toate lucrurile pe care hotul se pregatise sa le ia cu el, dar nu mai apucase, semn ca nu era prea departe. Femeia tocmai discuta in strada cu vecinul Gheorghe Brosban despre spargere, cind a observat ca un individ sare gardul unei curti aflate la vreo 50 de metri distanta si se indeparteaza grabit, uitindu-se inapoi. Au strigat dupa el sa se opreasca, dar barbatul a rupt-o la fuga. Atunci femeia si vecinul au sarit in masina si a inceput o urmarire ca in filme. Au iesit in calea hotului in fata scolii generale din cartier, cind, obosit de atita alergatura si sarituri peste garduri, Constantin Simion s-a dat batut. Ridicat de politie, si-a recunoscut fapta, ba chiar a mentionat ca nu e la prima „vitejie“ de acest gen, cu vreo doi ani in urma fiind liberat conditionat din penitenciar, iertat de un rest de pedeapsa de un an si trei luni, sanctiune primita tot pentru un furt.

Simion s-a ales cu inca un dosar penal, pentru tentativa de furt calificat, riscind sapte ani si jumatate de inchisoare, plus pedeapsa neefectuata din condamnarea anterioara. „Desi este recidivist si locuieste in Craiova fara forme legale, procurorii au considerat ca autorul poate fi cercetat in stare de libertate, neimpunindu-se arestarea lui“, a mentionat subinspectorul Cosmin Tiu, ofiterul din cadrul Sectiei 5 Politie Craiova care a instrumentat cazul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS