3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalS-a ajuns la fundul sacului

S-a ajuns la fundul sacului

Regia de Termoficare Craiova nu poate finaliza lucrarile de reabilitare a punctelor termice deoarece nu mai are bani. Incasarile zilnice sint mici, restantele sint mari, iar datoriile catre furnizorii de servicii sint colosale. Numai CET 2 are datorii de peste 40 de miliarde de lei, iar catre SC DISTRIGAZ SUD, Sucursala Craiova, o restanta de opt miliarde de lei.

Reprezentantii regiei sustin ca, daca rau-platnicii nu isi achita datoriile, risca sa ramina fara apa calda.

RAA Craiova ameninta restantierii

Rau-platnicii pot ramine fara apa rece, incepind de astazi, ameninta Regia Autonoma de Apa Craiova, care are de recuperat aproape 80 de miliarde de lei. In topul restantierilor este Asociatia de proprietari nr. 14 din cartierului 1 Mai cu 4,8 miliarde, urmata de Asociatia nr. 8 Lapus Arges si Asociatia nr. 24 din Craiovita Noua cu cite 1,4 miliarde de lei fiecare. Daca nu isi vor plati macar o parte din datorii, regia nu le va mai pasui nici macar o zi.

De astazi, ceferistii ramin in bezna

Peste 150 de familii din Craiova vor ramine in bezna, incepind de astazi, deoarece au restante foarte mari la plata facturilor pentru energia electrica. Restantierii locuiesc in caminele de pe strada Rozelor, din cartierul Depoului si majoritatea lucreaza sau au lucrat la SNCFR. Problema lor este ca transformatorul de energie apartine SPIACT Craiova, iar cladirile, Societatii de Constructii Cai Ferate. Blocurile nu au fost contorizate, desi in ultimul timp s-au facut mai multe demersuri in acest sens. Aseara, cei in cauza au fost chemati la primarie, intr-o ultima incercare de rezolvare a problemei. Intentia municipalitatii este ca, in viitor, fiecare apartament sa fie contorizat separat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS