8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPAN GROUP a inventat piinea metalica

PAN GROUP a inventat piinea metalica

• Un craiovean a descoperit in piinea graham fabricata de PAN GROUP o sirma de cupru de citiva centimetri lungime • Pentru a evita eventualele pericole, consumatorii de piine graham sint sfatuiti de catre directorul SC PAN GROUP SA, Ion Busuioc: „Oamenii sa fie foarte atenti!“

Craioveanul Ioan Dima, de 62 de ani, a avut „norocul“ sa gaseasca o sirma in piinea pe care a achizitionat-o de la unul din magazinele PAN GROUP din cartierul Craiovita Noua.

Vineri dupa-amiaza, Dima a iesit la cumparaturi, ocazie cu care a intrat la magazinul PAN GROUP situat pe strada George Enescu, vizavi de Oficiul Postal Craiovita Noua.

„Am cumparat doua chifle graham, ca eu numai asta maninc. Cind am ajuns acasa si am vrut sa tai cu cutitul una dintre chifle, am auzit un scirtiit metalic din piine, iar cutitul intimpina rezistenta. Pina la urma am taiat felia, iar cind m-am uitat in interior m-am minunat. In piinea mea era o sirma de citiva centimetri lungime. Fiind de cupru, sirma coclise, iar miezul se inverzise in jurul ei. Ma bucur ca n-am muscat din ea, pentru ca as fi putut chiar sa mor daca inghiteam asa ceva“, a relatat Ioan Dima.

„Sa nu pateasca si altii ca mine…“

Vadit suparat pentru ceea ce i s-a intimplat, craioveanul a sesizat Oficiul Judetean pentru Protectia Consumatorului (OJPC) Dolj „nu pentru ca as vrea banii inapoi, ci ca sa se ia masuri impotriva celor de la PAN GROUP, ca sa nu pateasca si altii ca mine“.

„Am vazut si eu sirma din piinea graham. Era foarte subtire, probabil o lita aruncata de cineva in coca, prezentind un mare pericol pentru cel care ar fi inghitit-o. Am trimis piinea cu sirma cu tot la analiza si urmeaza sa efectuam un control amanuntit la PAN GROUP, pentru ca asemenea fapte sint inadmisibile“, a declarat inspectorul sef al OJPC Dolj, ing. Petrica Dumitrescu.

Cum-necum, sirma a ajuns in piinea cu pricina, fapt certificat si de buletinul de analiza nr.370/28.07.2003 emis de Laboratorul de analize medicale Craiova al Directiei de Sanatate Publica Dolj, in care se mentioneaza, printre altele: „In interiorul miezului a fost gasita o bucatica de sirma“.

„Singura solutie ar fi ca oamenii sa fie foarte atenti“

Despre „cadoul“ facut cumparatorului, directorul si principalul actionar al PAN GROUP, Ion Busuioc, a precizat: „Grahamul se face dintr-un srot de griu, care efectiv nu se poate cerne. De aceea, daca, Doamne fereste, se intimpla ceva, nu e vina noastra. Singura solutie ar fi ca oamenii sa fie mai atenti. Cunoastem aceste lucruri, dar sintem singurii producatori de piine graham din oras. Producem zilnic cite 4.000 – 5.000 de astfel de piini, iar cererea este din ce in ce mai mare. In Craiova exista vreo 10.000 de diabetici, care o consuma si nu-i putem lasa fara ea. Iar sirma care a aparut in piine nu trebuie considerata o neatentie a cuiva, ci doar o intimplare“.

Nu este prima data cind sint descoperite in piinea fabricata de PAN GROUP Craiova diferite ciudatenii. Nici o luna n-a trecut de cind un alt craiovean, Traian Burtea, a gasit in piine un conglomerat despre care a presupus ca ar fi excrement de sobolan. C-o fi fost excrement de sobolan, c-o fi fost „un amestec de faina cu ulei alimentar, folosit la utilajul masina de divizat aluat, care, la prima vedere, da un aspect neplacut“ – asa cum sustinea conducerea PAN GROUP – cert este ca n-avea ce cauta in piine, fiind un „corp strain“, asa cum se mentioneaza si in buletinul de analiza al Directiei Sanitar-Veterinare Dolj. Daca piinea cu presupusul excrement de sobolan provenea de la fabrica din Craiovita Noua – acum intrata in reparatie capitala – grahamul cu sirma a fost produs in fabrica de la Viitorul, de pe Calea Bucuresti.

Directorul Ion Busuioc sustine ca nici asemenea corpuri straine nu vor mai aparea: „Am schimbat toate masinile de divizat la fabrica din Craiovita Noua. Am adus unele din Germania, care sint din teflon, deci nu mai trebuie unse cu ulei, astfel ca nici asemenea corpuri straine nu vor mai aparea in piinea alba“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS