Acasă Local Gorj Scurte stiri

Scurte stiri

Pompierii severineni au salvat o pisica

Detasamentul de pompieri al Grupului „Drobeta“ a fost solicitat simbata la o interventie mai putin obisnuita. Petre Istratescu, din cartierul Crihala, a sunat la dispeceratul pompierilor, in jurul orei 17.50, pentru ca acestia sa-i acorde ajutorul in salvarea pisicii sale, intepenita intre crengile unui plop din fata blocului. Pisica a urcat in copac, dar s-a dezechilibrat si a cazut intre crengi. Operatiunea de salvare s-a dovedit dificila si a durat mai bine de doua ore. Pompierii au intervenit cu o autospeciala, dotata cu scara, animalul aflindu-se la nivelul etajului trei al unui bloc. In jurul orei 20.00, pisica a fost recuperata din plop si a ajuns in bratele stapinului. Bucuria acestuia a fost insa de scurta durata, deoarece, speriata de latratul ciinilor, animalul a sarit din nou in copac, si nu s-a oprit decit in virful acestuia. A urmat o noua interventie de salvare din partea pompierilor, care s-a finalizat in jurul orei 21.00, cind pisica a ajuns cu bine la proprietar.

A murit dupa ce a fost plimbat in cupa unei vole

Constantin Epure, de 44 de ani, din Mehedinti, a murit simbata strivit de cupa unei vole cu care era plimbat. Accidentul de munca s-a petrecut pe raza comunei gorjene Catunele, pe drumul forestier de la Lupoaia. Barbatul, care era somer si se ocupa de mai multa vreme de colectarea fierului vechi, s-a urcat in cupa unei vole conduse de Balaj Karoly, din Rovinari, angajat al SC SAREX 96. Constantin Epure s-a dezechilibrat si a cazut, fiind strivit sub vola. Cadavrul a fost dus la morga Spitalului din Tirgu Jiu, in vederea efectuarii necropsiei. Cazul este anchetat de Parchetul de pe linga Judecatoria Motru.

Un puscarias a evadat de la ferma IJP Slatina

Un detinut a evadat ieri de la ferma Inspectoratului Judetean de Politie (IJP) Slatina. Ion Popescu, de 33 de ani, din Slatina, fusese condamnat pe 6 martie la trei ani de inchisoare pentru savirsirea infractiunii de furt si isi ispasea pedeapsa la ferma IJP Slatina. Profitind de neatentia celor doi politisti care asigurau paza, Ion Popescu a reusit sa evadeze. Politistii olteni il cauta acum in tot judetul Olt si in cele limitrofe: „Am organizat filtre in tot judetul Olt si la granita cu judetele invecinate. I-am anuntat si pe colegii nostri de la celelalte inspectorate si speram sa-l prindem“, a spus comisar-sef Florian Baicea, seful IJP Slatina. In momentul evadarii, Ion Popescu era imbracat cu pantaloni albastri si camasa rosie. Dupa ce va fi capturat, Popescu va fi acuzat si de evadare.

Trei case lovite de trasnet intr-o saptamina

Trei gospodarii din Gorj au fost lovite saptamina trecuta de fulger, ultimul incendiu produs din aceasta cauza avind loc simbata. Trasnetul a declansat focul la o gospodarie din satul Costeni, Tismana, unde a distrus acoperisul adapostului de animale pe 40 de metri patrati, opt metri cubi de cherestea si 1,5 tone de fin. Valoarea pagubelor este de 100 de milioane de lei. Alte doua incendii provocate de fulgere au avut loc la Crasna si Bilta, pagubele fiind de 50, respectiv 200 de milioane de lei.

Din gelozie, si-a ucis iubita cu piciorul de la scaun

Procurorii Parchetului de pe linga Tribunalul Mehedinti l-au arestat preventiv, pentru trei zile, pe Claudiu Constantin, de 26 de ani, din Strehaia, pentru infractiunea de omor deosebit de grav. Tinarul si-a omorit simbata prietena, Alina Ion, de 22 de ani, din aceeasi localitate, cu mai multe lovituri de pumni si cu piciorul unui scaun. Barbatul le-a declarat politistilor ca motivul crimei a fost acela ca prietena sa a intretinut relatii sexuale cu mai multi barbati, iar cind a aflat nu si-a putut stapini furia. Prezentat simbata procurorilor mehedinteni, acestia au emis pe numele sau un mandat de arestare preventiva pentru trei zile.

Gazeta de Sud este un ziar independent care are ca scop sprijinirea comunităţii oltenilor şi a valorilor acesteia. În cei 24 de ani de existenţă, a devenit cel mai citit cotidian regional din România.
Exit mobile version