10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalPolitistii mehedinteni au scapat de inamicul lor numarul unu

Politistii mehedinteni au scapat de inamicul lor numarul unu

Ei l-au retinut pe Dumitru Istudor, de 63 de ani, pe care il cautau de doi ani, dupa ce acesta ar fi batut doi politisti si citiva mascati

Dupa doi ani de cautari, politistii mehedinteni l-au prins si inchis in arestul IJP Mehedinti pe unul din cei mai mari infractori ai judetului, Dumitru Istudor, de 63 de ani, din Drobeta Turnu Severin. Potrivit politistilor, batrinul a reusit, in ianuarie 2001, sa bata doua cadre in uniforma si sa faca fata si mascatilor care venisera sa-l potoleasca.

In ianuarie 2001, Dumitru Istudor a fost reclamat la politie de cumnatul sau, care l-a acuzat ca i-ar fi furat o gaina din gospodarie. Batrinul s-a trezit luat din pat de catre politisti si, considerindu-se nevinovat, a incercat sa se opuna retinerii. „Politistii au intrat peste mine, fara acte de la Parchet, si au cautat peste tot. M-am pomenit cu ei pe mine si am tipat la copil sa ma ajute. Baiatul meu, care e putin dus de-acasa, a sarit la ei, dar au sarit mascatii si pe el, si pe mine. M-au tinut de miini si m-au batut. Eu nu i-am lovit, ca ma tineau ei de miini. A mai venit si cumnatu-meu si, ca sa se razbune, a dat cu paru’ in mine. La virsta mea, aveam eu putere sa lovesc?!“, a spus Dumitru.

„M-au luat de acasa, cu vrajeala, pina la post, iar apoi m-au arestat!“

La plecare, politistii i-au transmis batrinului ca vor reveni cu un mandat de arestare. De teama, acesta a plecat de acasa. „Nu a venit sa ma caute nimeni citeva zile. Am fost plecat pe la Craiova si am gasit un bilet cind m-am intors. Acum, si-au adus aminte de mine si m-au luat de acasa, cu vrajeala, pina la post, iar apoi m-au arestat. Voi depune plingere impotriva politistilor, pentru ca avem certificat medico-legal si eu, si copilul. Cu el ce-au avut, a furat el gainile, ca n-au gasit nici macar o pana?!“, a mai spus Istudor Dumitru. Agent Constantin Barbulescu, de la Biroul de presa al IJP Mehedinti, a spus: „Dumitru Istudor poseda mandat de executare a pedepsei cu inchisoarea, pentru o perioada de cinci luni, dupa ce a insultat, amenintat si lovit doi politisti, care se aflau in exercitarea atributiunilor de serviciu, savirsind astfel infractiunea de ultraj“. Pentru ca s-a impotrivit celor doi politisti si mascatilor veniti sa-l ridice, batrinul mehedintean, a carui greutate nu depaseste 65 de kilograme si a carui statura nu aduce nici pe departe cu a unui luptator, va ispasi acum mandatul de executare a pedepsei cu inchisoarea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS