15.3 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalSpargatoarea in roba

Spargatoarea in roba

• Profesorul Nicolae Blujdea acuza ca nora sa, judecatoarea Loredana Alexandroiu, i-a spart geamul usii cu pietre • Judecatoarea s-ar fi remarcat si la stropit socrul cu furtunul • In replica, impartitoarea dreptatii spune ca socrul sau e nebun sub tratament

In Valea Gangului din Craiova, ascunse in spatele blocurilor de pe rocada, stau doua vilute, in curs de finisare. Vecinii stiu despre ce e vorba: vila mare e a profesorului Nicolae Blujdea, de la Facultatea de Stiinte Economice; in cea mica, stau fiul vitreg al acestuia, Nicolae Nicolau, si sotia sa, Loredana. Luni seara, cele doua familii le-au dat locatarilor din imprejurimi un graitor exemplu de disputa intelectuala, soldat cu plingeri la politie si acuze care se regasesc in Codul Penal.

Injuraturi la usa vilei

Profesorul de matematici Nicolae Blujdea s-a recasatorit in 1974 cu Sorina, care avea deja doi copii. Unul dintre ei, Nicolae Nicolau, avea atunci doi anisori. Blujdea sustine ca s-a purtat ca un adevarat tata cu copiii sai vitregi.

„L-am crescut de la doi ani, fara ca tatal lui sa-i plateasca un leu pensie alimentara. L-am dat la scoala. I-am cumparat casa, masina, mobila“, isi aduce aminte Blujdea. „Pe urma, el a divortat de prima nevasta, cu care are o fetita. Iar acum, noua lui sotie, Loredana, care este judecatoare la Tribunalul Dolj, dupa ce l-a despartit de prima sotie si de fetita, incearca sa-i tortureze parintii, adica pe noi“, mai spune profesorul.

Sorina Blujdea spune ca, pina de curind, lucrurile au mers bine intre sotul ei si nora. Drept dovada, familia Blujdea le-a oferit tinerilor 200 mp de teren, chiar linga casa ei. Nicolae Blujdea nu-si da seama cum a degenerat situatia. In schimb, sustine ca luni seara, din cauza unuia din muncitorii care lucreaza la vila fiului vitreg, intre generatii a pornit un scandal monstru.

„Ma intorceam de la cumparaturi, cind am gasit poarta blocata cu un panou, de catre un tinar care lucreaza la casa familiei Nicolau-Alexandroiu. Cind i-am spus sa se dea mai departe de intrare, acesta a inceput sa-mi vorbeasca urit. Surpriza a fost si mai mare, fiindca imediat Nicolae Nicolau si Loredana Alexandroiu au iesit din curtea lor, aruncind in mine si in sotia mea cu pietre si cu scinduri pline de cuie. Am fost agresati in curtea casei noastre, sub privirile a zeci de locatari ai blocului U8. Loredana, bazindu-se pe calitatea ei de judecatoare la Tribunalul Dolj, a reusit performanta de a-mi sparge geamurile de la casa si a lovit-o pe sotia mea in mai multe rinduri“, spune Blujdea. Mai mult, profesorul sustine ca fiul sau vitreg si sotia acestuia l-au scuipat, l-au stropit cu apa de la furtun si i-au ars camasa cu tigara, spunindu-i ca e un handicapat si ca o sa-l trimita la puscarie.

„Blujdea e un infractor suparat ca n-am intervenit pentru el in justitie“

Loredana Nicolau-Alexandroiu neaga toate aceste acuzatii cu zimbetul pe buze, spunind ca la mijloc este dorinta socrului ei de a se razbuna, pentru ca nu l-a ajutat cu o „pila“ in justitie.

„Sint nebuni amindoi, nimic nu-i adevarat. Si-au spart singuri geamurile. Sint nebuni sub tratament, de trei ani o tin asa, de cind m-am casatorit cu fiul lor“, spune judecatoarea. „Si nu i-am scuipat sau injurat. Nu puteam sa fac una ca asta, pentru ca tin la imaginea mea de judecatoare si, in acelasi timp, sint mama a doi copii. Socrul meu are trei condamnari: furt, tentativa de viol si trafic de influenta. De fapt, chiar de-aici a pornit scandalul meu cu ei, pentru ca nu am vrut sa intervin in probleme lui cu justitia“, adauga Loredana Alexandroiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS