17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalInca un mort la Schela Cladovei

Inca un mort la Schela Cladovei

• Marius Gogosanu a fost cuprins de valurile fluviului si nu a mai iesit la suprafata • Primaria a avertizat ca plaja de la Schela nu este amenajata in scop de agrement

Marius Gogosanu, de 23 de ani, s-a inecat duminica dupa-amiaza in Dunare, in zona strandului Schela Cladovei, la iesirea din Drobeta Turnu Severin. In jurul orei 16.00, tinarul inota in fluviu, alaturi de mama si sora sa, cind a fost prins de valuri si s-a facut nevazut. „Am vazut ca se strica vremea si noi am iesit din apa, sa ne uscam, si ne pregateam de plecare. La un moment dat, am auzit tipete, sa sarim sa salvam pe cineva. L-am vazut pe baiat cind dadea din miini, dupa care a intrat in apa si n-a mai iesit. Au sarit citiva, dar erau deja valuri mari si nu l-au mai gasit“, a spus Nicolae Geamanu, de 35 de ani, din Drobeta Turnu Severin. La fata locului s-au deplasat echipajul de descarcerare al Grupului de pompieri „Drobeta“ si un echipaj de medici de la Serviciul Judetean de Ambulanta Mehedinti.

Cautarile politistilor de frontiera si ale scafandrilor au fost zadarnice

O salupa a Politiei de Frontiera Mehedinti a patrulat, aproximativ o ora, intr-o zona restrinsa, unde se banuia ca s-ar fi inecat barbatul. Medicii de pe Ambulanta au solicitat sprijinul scafandrilor de la Hidrocentrala Portile de Fier I si de la Santierul naval SEVERNAV, pentru a gasi corpul celui disparut in apele fluviului.

Cautarile au fost ingreunate de faptul ca Dunarea era involburata in acea zona. Dupa doua ore de cautari, echipajul Serviciului Judetean de Ambulanta Mehedinti a parasit locul unde s-a produs tragedia, deoarece existau prea putine sanse ca barbatul sa mai fie in viata. Politia de Frontiera Mehedinti a continuat si ieri cautarile, dar fara nici un rezultat. Corpul tinarului ar putea aparea la suprafata in doua-trei zile, in aval de Hidrocentrala Portile de Fier I, intr-o zona in care a fost dus de curentii fluviului.

Primaria Drobeta Turnu Severin a avertizat, in repetate rinduri, asupra riscului la care se expun persoanele care aleg sa inoate in zona Schela Cladovei, unde plaja nu este amenajata ca loc de agrement si unde in fiecare an se inregistreaza decese cauzate de inec. Cu toate acestea, la fiecare sfirsit de saptamina, zeci de mehedinteni aleg ca loc de distractie aceasta zona, care este deosebit de periculoasa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS