12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPrimarul din Scornicesti nu se preda mai-marilor de la judet

Primarul din Scornicesti nu se preda mai-marilor de la judet

Conflictul dintre autoritatile judetului Olt si primarul din Scornicesti, unde in scurt timp urmeaza sa fie dat in folosinta cel mai nou spital TBC din tara, revine in actualitate. In vreme ce autoritatile au primit o noua aprobare de la centru, potrivit careia: „se recomanda autorizarea financiara a functionarii Spitalului TBC Scornicesti din judetul Olt“, primarul localitatii este impotriva.

„Eu imi mentin pozitia pe care am avut-o de la inceput. La Scornicesti nu va fi spital TBC si aceasta nu pentru ca nu vreau eu, ci pentru ca nu vor oamenii! Autoritatile judetului nu trebuie sa uite ca pentru a putea functiona, acest spital va trebui sa aiba autorizatie de contructie in primul rind, apoi alte aprobari de la primaria pe care eu o conduc. Ori eu n-am de gind sa abandonez problema!“, a declarat primarul Tiberiu Mateescu.

Precizam ca noua aprobare primita recent de Directia de Sanatate Publica Olt survine ca urmare a unui studiu de impact asupra sanatatii populatiei daca spitalul TBC ar fi dat in folosinta, studiu efectuat la fata locului saptamina trecuta de catre specialisti de la Institutul de Sanatate Publica Bucuresti. Acesta a fost realizat pe baza unei ample documentari, care a cuprins proiectul statiei de epurare si sterilizare a apelor uzate, specificatiile si recomandarile legislatiei si normativelor in vigoare etc.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS