12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalBacul a bagat in spital 20 de elevi si parinti

Bacul a bagat in spital 20 de elevi si parinti

20 de elevi care au sustinut ieri ultima proba a examenului de bacalaureat si citiva parinti au ajuns la Spitalul de Urgenta Craiova dupa ce au aflat notele obtinute. La Colegiul National „Stefan Velovan“ din Craiova, din cei 350 de elevi, numai 20 la suta au promovat proba la alegere, iar tensiunea si dezamagirea candidatilor au atins cote maxime.

Parintii nemultumiti de notele copiilor s-au adunat ieri in curtea colegiului, acuzind comisia care a corectat lucrarile de impartialitate si chiar de cerere de mita.

„Nu ne spune nimeni nimic despre ceea ce s-a intimplat. Au picat foarte multi copii. Am auzit pe aici ca trebuia sa le dam celor din comisia de examinare o suta de euro pentru ca un copil sa promoveze. Au fost exigenti pentru ca sint profesori din «Fratii Buzesti», colegiu care este la concurenta cu «Stefan Velovan» si se lupta pentru faima in oras. Fac experiente pe copiii nostri“, a spus Radu Nicolae, parintele unui elev picat la proba de limba engleza.

Pentru a calma spiritele din curtea Colegiului „Stefan Velovan“, la fata locului s-au deplasat doua echipe ale jandarmeriei si una a Politiei Craiova. Acestea au pazit toate intrarile in colegiu si au asigurat ordinea in institutia de invatamint.

Profesorii din comisia de examinare de la „Stefan Velovan“ au refuzat sa furnizeze orice fel de informatii, dar inspectorul scolar general Constantin Busoi a spus ca „la Colegiul «Stefan Velovan» totul este in regula“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS