16.7 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPolitistul Aurelian Trancau, pedepsit de procurori

Politistul Aurelian Trancau, pedepsit de procurori

Cosmin Pisc, fiul vicepresedintelui Federatiei Sindicatelor Energetice- Ion Pisc Scradeanu, a fost scos de sub urmarire penala, desi a fost implicat in scandalul in urma caruia subofiterul Aurelian Trancau a ramas infirm. Prim-procurorul Roibu a fost cel care a instrumentat initial cazul, ajuns la un moment dat la Parchetul Militar Craiova. Aici, subofiterul Trancau a fost cercetat de instanta militara pentru abuz in serviciu, verdictul fiind insa neinceperea urmaririi penale. Tot prim-procurorul Roibu este cel care, in urma cu citeva zile, l-a scos de sub urmarire penala pe Cosmin Pisc. Aurelian Trancau are posibilitatea de a face recurs la Parchetul de pe linga Curtea de Apel Craiova.

Cazul subofiterului de politie Aurelian Trancau, care in urma unui scandal a ramas infirm pe viata, a fost rezolvat definitiv de prim-procurorul Gheorghe Roibu, seful Parchetului de pe linga Tribunalul Gorj.

Povestea politistului infirm a inceput in noaptea de 24 spre 25 decembrie 1999, cind Aurelian Trancau, din cadrul Politiei Municipale, era in misiune in centrul orasului Tirgu Jiu. A intervenit sa opreasca un grup de tineri turbulenti care dadeau cu picioarele in geamurile unui restaurant. Subofiterul a cerut ajutorul unui paznic care era la un magazin din apropiere, insa scandalul a degenerat. Din discoteca situata in magazinul Paring au coborit mai multi tineri care au asistat la scandal, fara sa aiba nici un fel de reactie. Aurelian Trancau s-a ales cu piciorul zdrobit, Cosmin Pisc si Cosmin Frunzaru, liderii grupului, abandonindu-l si fugind la masini.

Aurelian Trancau- cercetat de Parchetul Militar

Aurelian Trancau a alergat dupa agresori si a tras un foc de arma in plan vertical. Cosmin Frunzaru a scapat, iar Cosmin Pisc a fost retinut, fiind eliberat la scurt timp. Politistul a ajuns la spital, avind piciorul fracturat, raminind internat sase luni.

La vremea respectiva, Cosmin Pisc si Cosmin Frunzaru, fiul unui ofiter SRI Gorj, s-au ales cu dosar penal pentru comiterea infractiunii de ultraj. Din acel moment, pentru Aurelian Trancau a inceput declinul. Dosarul cu numarul 65.2365 din 1999 a stat vreo citiva ani la Politia Municipala, dupa care, pe 13 ianuarie 2001, a fost trimis spre instrumentare Parchetului de pe linga Tribunalul Gorj.

Prim-procurorul Gheorghe Roibu a retrimis dosarul la Parchetul Militar Craiova, spunind ca in acesta exista date conform carora politistul

l-a lovit pe Pisc si ca Aurelian Trancau si-a rupt piciorul alunecind pe gheata. Asadar, subofiterul infirm a fost cercetat pentru abuz in serviciu, insa procurorii militari craioveni au dispus neinceperea urmaririi penale.

In urma cu citeva zile insa, acelasi prim-procuror Roibu a inchis dosarul, ajuns tot la Tirgu Jiu. Cosmin Pisc, singurul ramas in cauza, fusese initial trimis in judecata pentru ultraj, insa aceasta solutie a fost infirmata de prim-procurorul Gheorghe Roibu.

Principala motivatie care a stat la baza deciziei au fost martorii care au declarat ca politistul a cazut. In prezent, Aurelian Trancau este angajat la Serviciul de Evidenta Informatizata a Populatiei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS