17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalInvazie de corbi la morga

Invazie de corbi la morga

Pentru ca de o saptamina camera frigorifica este defecta, morga
a fost luata cu asalt de necrofagi

Angajatii de la morga Spitalului de Urgenta din Craiova si-au mutat de vreo saptamina locul de munca pe trotuarul din fata unitatii. Motivul, evident pentru oricine are drum prin zona, este mirosul pestilential imprastiat de cadavrele aflate in stare avansata de putrefactie.

„Este foarte greu sa te apropii de usa de la intrare, dar sa lucrezi aici e o adevarata nebunie. Din cauza caldurii au ajuns viermii la usa. Nici nu mai avem curaj sa intram pentru ca riscam sa ne imbolnavim“, s-au plins angajatii Clinicii de Anatomie Patologica, sau cei ai morgii (cum ii spun majoritatea). Mai multi corbi, atrasi de miros, se oprisera din zbor pe acoperis, pindind un moment prielnic pentru a se furisa la ospat in cladire.

Morga nu are camera frigorifica

Cadrele medicale din morga spun ca au ajuns sa munceasca in aceste conditii din cauza camerei frigorifice care s-a defectat in urma cu mai bine de o saptamina.

„S-a stricat tocmai acum cind avem morga plina, iar conducerea spitalului a facut imediat demersurile necesare pentru repararea camerei frigorifice“, a spus o asistenta. De repararea camerei frigorifice se ocupa o firma din Bucuresti, care a anuntat ca instalatia nu va putea fi functionabila decit peste abia una-doua saptamini.

Directorul economic al Spitalului de Urgenta, ec. Mihai Coman, considera insa ca aceasta nu este decit o solutie temporara si ca adevarata problema ar fi de fapt lipsa de colaborare de care da dovada Primaria Craiova, institutie care ar trebui sa se ocupe de inhumarea necunoscutilor: „De aproape un an, de cind lucrez la Spitalul de Urgenta, camera frigorifica s-a defectat de trei ori. Pentru ca nu ne permitem sa cumparam una noua, ar fi trebuit macar sa fim ajutati de autoritatile locale sa-i ingropam mai repede pe mortii neidentificati din morga. Din pacate, Primaria Craiova nu ne ajuta deloc cu intocmirea formalitatilor necesare si din acest motiv stam cu cadavrele in morga luni de zile“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS