16.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjMii de gorjeni somati sa-si zugraveasca blocurile

Mii de gorjeni somati sa-si zugraveasca blocurile

Municipalitatea incearca sa se ocupe de fatadele deteriorate, de aproape trei ani, insa nu a existat cadrul legal pentru o finantare de la Consiliul Local Tirgu Jiu. Acest lucru nu este posibil intrucit blocurile sint proprietate privata, iar de aspectul exterior al acestora se ocupa asociatiile de proprietari si de locatari.

Amenzi de 100 de milioane

de lei

Conducerea primariei a identificat toate blocurile care necesita lucrari urgente de reparatii si zugraveli. Este vorba de mai multe blocuri din zonele Ecaterina Teodoroiu, CAM, Republicii, Nicolae Titulescu, si citeva de pe bulevardul Victoriei. O solicitare pentru lucrari de reparatii a venit pe adresa primariei si din partea Dispensarului din Tirgu Jiu.

„Noi nu avem cum sa reparam aceste cladiri. In Parcul Central vin mii de turisti care sint atenti si la aspectul orasului. Primaria nu se poate ocupa de zugravirea fatadelor. Noi puteam sa ajutam sa gasim pirghiile necesare pentru a rezolva aceasta problema. Vom aplica in unele cazuri si amenzi care pot atinge si 100 de milioane de lei. Nu am facut un deviz cu valoarea totala a costurilor. Depinde de la situatie la situatie. In zona Unirii sint destul de degradate. Intentionam sa gasim cit de cit o colaborare cu firme de specialitate din oras si pe care sa le punem in legatura cu asociatiile de locatari. Plata lucrarilor urmeaza se se faca in rate, pe parcursul unui an, esalonat. Asta este singura solutie, iar daca nu vom trece la amenzi“ , a spus primarul Florin Circiumaru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS