12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocal30 de milioane de euro de la UE pentru Oltenia

30 de milioane de euro de la UE pentru Oltenia

Oltenii au atras in ultimii patru ani 30 de milioane de euro din fonduri PHARE nerambursabile. De la lansarea primului proiect, in1999, in Oltenia au fost create cu bani de la Uniunea Europeana peste trei mii de locuri de munca, iar trei mii de persoane au fost instruite si recalificate.

Printre obiectivele din Oltenia care au fost reabilitate sau urmeaza sa primeasca bani nerambursabili se afla si Portul Corabia, care a primit deja un milion de euro. In perioada urmatoare se vor primi fonduri nerambursabile si pentru unitatile sanitare din Craiova: Spitalul de Urgenta – 101.000 de euro, Spitalul Filantropia – 234.000 de euro si Spitalul de Neuropsihiatrie – 182.000 de euro.

Marinela Bogheanu, directoarea Agentiei de Dezvoltare Regionala Sud-Vest Oltenia, spune ca in schema de finantare au fost cuprise si proiecte de o valoare mai mare: statia de tratare a apei Calafat, care va primi cinci milioane de euro, si dezvoltarea turismului in Mehedinti, acest proiect beneficiind de o finantare tot de cinci milioane de euro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS