21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalCraioveanul falsificator de apa minerala - retinut la Otopeni

Craioveanul falsificator de apa minerala – retinut la Otopeni

Craioveanul care a imbuteliat in urma cu un an trei tone de apa pe care a vindut-o drept apa BUZIAS a fost prins de politistii de la Aeroportul Otopeni.

Marian Rotaru, de 44 de ani, administratorul societatii ESSMERALD, a livrat in 2002 3.000 de litri de apa pe care scria „Apa minerala naturala necarbogazoasa-plata“ la Caminul de Recuperare si Abilitare Neuropsihiatrica din Craiova si la doua societati comerciale. Pretul unei sticle de doi litri era de 9.500 de lei. Apa era imbuteliata in curtea locuintei sale din comuna doljeana Izvorul Rece, iar pentru ca nu avea canalizare, barbatul cara apa cu bidoanele din conducta care alimenteaza orasul Craiova.

Pentru justificarea cantitatii respective, el a intocmit si inregistrat in contabilitate documente fictive de aprovizionare de la alte societati pe care le administra. Escrocheria a fost descoperita de lucratorii Serviciului politiei economico-financiare si de inspectorii Oficiului de Protectie a Consumatorului Dolj, in luna iulie 2002. Marian Rotaru nu a vrut sa comenteze fapta, el declarind doar ca nu-i pare rau ca a vindut apa de la robinet drept minerala. Desi a fost retinut pe 16 iulie 2002 pentru 30 de zile, ulterior s-a decis cercetarea lui in stare de libertate.

Marian Rotaru a disparut apoi de la domiciliu si se sustragea cercetarilor. Politistii doljeni l-au dat in urmarire generala si falsificatorul de apa chioara a fost retinut pe 28 mai la punctul de trecere de la Aeroportul International Otopeni. La infractiunile de inselaciune, fals in inscrisuri, punere in circulatie a produselor contrafacute si evaziune fiscala se va adauga acum si cea de sustragere de la urmarirea penala. Marian Rotaru risca sa ramina pentru multi ani in spatele gratiilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS