5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalFestivalul International Shakespeare de la Craiova s-a aminat pentru toamna

Festivalul International Shakespeare de la Craiova s-a aminat pentru toamna

Festivalul International de Teatru „William Shakespeare“, programat pentru luna mai la Craiova, a fost aminat pina in toamna, din cauza lipsei de fonduri. Nici Ministerul Culturii si nici Consiliul Judetean Dolj nu au gasit resurse financiare sa sprijine acest eveniment cultural, ce ar fi trebuit sa fie gazduit, la cea de-a patra editie, de Teatrul National din Craiova. Conducerea TNC se plinge, intr-o informare trimisa catre CJ Dolj, ca nu a reusit sa faca rost nici macar de sponsori, asa ca a fost nevoita sa amine manifestarea pentru sfirsitul lunii septembrie sau inceputul lui octombrie 2003. „Am fost in mai multe teatre din tara pentru a viziona spectacole, am avut intrevederi cu reprezentanti ai unor firme si banci pentru a obtine fonduri. Am lucrat impreuna cu domnul Emil Boroghina pentru programul festivalului. Din pacate, toata aceasta munca a fost zadarnica, deoarece finantarea principala (de la guvern) nu a sosit la timp“, i-a informat Mircea Cornisteanu pe cei din conducerea judetului.

De la consiliul judetean n-au obtinut nici macar bani pentru mocheta si WC-uri

Directorul TNC, Mircea Cornisteanu, ceruse in urma cu doua luni consiliului judetean macar fonduri pentru schimbarea mochetei, veche de 30 de ani, a cortinei si a WC-urilor, deja intrate in degradare. Cornisteanu primise la vremea respectiva asigurari ca va obtine din partea Ministerului Culturii si Cultelor (MCC) cea mai mare parte a fondurilor pentru organizarea celei de-a patra editii a Festivalul International Shakespeare in Cetatea Baniei, in perioada 1-9 mai. Evenimentul cultural ar fi urmat sa adune cinci trupe de teatru din strainatate, cea mai renumita fiind cea a Teatrului din Londra, si cinci din tara.

Din pacate, nu numai ca nu s-a primit finantarea din partea MCC, dar nici CJ Dolj nu a avut fondurile necesare sa rezolve solicitarile directorului TNC.

„Ca si in 2002, fondurile alocate pentru Teatrul National din Craiova sint insuficiente. Institutia noastra, cu un buget de austeritate, are de ales intre a plati salariile angajatilor de la TNC si a organiza astfel de evenimente. Domnul director ne-a solicitat sa contribuim macar cu citeva reparatii in vederea festivalului, insa si aceste sume sint, deocamdata, doar promisiuni. Asteptam sa vedem daca dupa rectificarea bugetara din luna iunie putem sa le rezolvam solicitarea“, a precizat Petre Petrescu, vicepresedintele Consiliului Judetean Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS