10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCraiova: O eleva a murit strivita de un autobuz

Craiova: O eleva a murit strivita de un autobuz

Madalina Budrica, eleva la Liceul Economic din Craiova, si-a pierdut viata ieri, strivita de un autobuz care a intrat pe spatiul verde pentru a evita un taxi. Madalina mergea la scoala, iar in dreptul fabricii de confectii, desi era pe spatiul verde dintre cele doua sensuri ale bulevardului din cartierul 1 Mai, a fost prinsa sub rotile unui autobuz al Regiei Autonome de Transport Craiova.

Pentru a o scoate de sub rotile autobuzului, soferul acestuia si echipajul SMURD au fost nevoiti sa ridice autobuzul. Transportata imediat la Spitalul de Urgenta Craiova, Madalina nu a mai putut fi salvata.

Tragedia in urma careia o liceana si-a pierdut viata s-a produs din cauza faptului ca un taxi al firmei Favorit nu a acordat prioritate. „Cristian Popescu, de 24 de ani, soferul taxiului Dacia Nova cu numarul de inmatriculare DJ-05-SJX, nu a acordat prioritate la plecarea de pe loc. El a intrat in coliziune cu autobuzul condus de Florian Gheorghiu, sofer al RAT Craiova. Acesta din urma a incercat sa evite tamponarea si a virat stinga, patrunzind pe spatiul verde dintre cele doua sensuri si agatind-o pe Madalina Budrica. Ea incerca sa traverseze strada pe trecerea de pietoni“, a spus Ion Dinu, comisar al Biroului Politiei Rutiere Craiova.

Florian Gheorghiu, de 32 de ani, era angajat al RAT Craiova de opt ani si este prima data cind este implicat intr-un accident. „Era angajat la noi din 1995. Un baiat bun, muncitor si apreciat in cadrul regiei. El a facut tot posibilul sa evite aceasta tragedie. Daca soferul RAT nu vira stinga, mureau toti pasagerii din taxi“, a spus Iulian Ocroteala, directorul RAT Craiova.

El a mai declarat ca va oferi sprijin material pentru familia tinerei eleve. Daca va fi gasit vinovat, Florian Gheorghiu, soferul autobuzului, va fi cercetat penal pentru ucidere din culpa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS