Acasă Local Gorj Stiri pe scurt

Stiri pe scurt

Strazile din Slatina sint santier

Asfaltarea si repararea strazilor din Slatina a inceput acum o luna si in prezent este in plina desfasurare. Viceprimarul municipiului, Marin Postolache, a declarat ca in aceste zile se lucreaza in mai multe zone ale orasului. Pe strazile Victoriei, Pacii si Trandafirilor se pun plombe prin reciclarea asfaltului, iar pe strada Ecaterina Teodoroiu si in zona Steaua se face covor asfaltic si plombe. Tot covor asfaltic urmeaza sa se puna si pe strazile Mihai Eminescu, Cornisei si Dorobanti, iar pe Artileriei si Cireasov se vor pune plombe. Marin Postolache a precizat ca 30 de kilometri de strazi cu balast, existenti in Slatina, vor fi reprofilati prin nivelarea cu plugul cu lama.

Doua studente din Danemarca scriu despre Brancusi

Doua studente din Danemarca au sosit la Tirgu Jiu pentru a se documenta in vederea realizarii unei lucrari despre opera lui Constantin Brancusi. Cele doua tinere studiaza jurnalistica si provin din Statele Unite si Canada. Printr-o adresa inaintata Primariei Tirgu Jiu, ele au cerut ghid si un translator pentru a le ajuta in munca de documentare.

Mischie i-a lasat pe pensionari fara petrecere

Pensionarii din Tirgu Jiu nu vor mai avea parte de o petrecere asa cum Nicolae Mischie le promisese anul trecut, cu ocazia Zilei Internationale a Virstnicilor. Aceasta promisiune a fost reinnoita in luna martie si de primarul din Tirgu Jiu, Florin Circiumaru. Ion Velcea, vicepresedintele Consiliului Virstnicilor Gorj, a spus: „Este vorba de o petrecere pentru vreo 300 de pensionari, asa a spus domnul Mischie. Acum nu mai spune nimeni nimic. Am fost si la Serviciul Public de Protectie Sociala si mi-au spus ca nu mai sint bani pentru asa ceva. Trebuie sa faca ceva anchete, sa ii aleaga pe cei 300 de pensionari“.

Poetul Grigore Vieru – cetatean de onoare al orasului Tirgu Carbunesti

Academicianul si poetul Grigore Vieru este laureatul celei de-a 23-a editii a Festivalului National de Literatura „Tudor Arghezi“, organizat la Tirgu Carbunesti. Festivalul a inceput pe 18 mai si s-a incheiat ieri la Palatul Culturii din Carbunesti, unde au avut loc programe artistice, lansari de carte si de reviste, intre care si „Bilete de papagal“. Poetul Grigore Vieru a primit marele premiu al festivalului pentru intreaga opera, dar si titlul de cetatean de onoare al orasului Tirgu Carbunesti.

Zilele orasului Strehaia, editia a treia

Editia a treia a Zilelor orasului Strehaia a debutat ieri cu o sesiune de comunicari, destinata personalitatii lui Constantin cel Mare, si personalitatilor localitatii, intitulata „Strehaieni in Enciclopedia Romana“. Spre sfirsitul zilei, participantii la manifestare au luat parte la un spectacol folcloric, sustinut de Ansamblul porfesionist „Danubius“ si de artistii Mariana Dragut si Angelica Stoican. Astazi vor avea loc activitati cultural-educative si sportive si va fi prezentat un spectacol coregrafic, de catre elevii Liceului „Matei Basarab“, intitulat Parfum Medieval. Vineri, in ultima zi, Niculina Stoican si Gheorghe Rosoga vor sustine recitaluri de muzica populara, iar focurile de artificii vor pune capat editiei din acest an a manifestarii.

Dosare penale pentru pescuit in perioada de prohibitie

Politistii de frontiera din cadrul Sectorului Girla-Mare, judetul Mehedinti, au surprins luni trei persoane care pescuiau cu unelte interzise, in apele fluviului Dunarea. Mitel Barbu, de 18 ani, Denis Oprea si fratele acestuia, de 11 ani, toti trei din judetul Mehedinti, aveau asupra lor trei prostovoale, in valoare de sase milioane de lei. Tinerii reusisera sa prinda, pina in momentul in care au fost surprinsi de politistii de frontiera, aproximativ patru kilograme de peste. Celor trei li s-au intocmit dosare penale pentru comiterea infractiunilor de pescuit in perioada de prohibitie, fara autorizatie si cu unelte interzise, fapte prevazute si pedepsite de Legea 192/2001. Potrivit purtatorului de cuvint al Politiei de Frontiera Mehedinti, inspector principal Mariana Cenea, dosarul va fi inaintat Parchetului de pe linga Judecatoria Vinju Mare. Uneltele gasite asupra celor trei mehedinteni au fost confiscate.

Bebe Popescu renunta la spital pentru deputatie

Deputatul PSD Gorj Bebe Popescu a declarat ca, daca va fi declarat incompatibil, va renunta la functia de director economic al Spitalului Fundeni, in favoarea activitatii de la Camera Deputatilor. Bebe Popescu a spus ca, in conformitate cu legislatia in vigoare, este compatibil. „Cred ca sint compatibil pentru ca nu mai fac parte din Consiliul de Administratie. Daca se va constata o incompatibilitate, voi renunta la spital pe perioada mandatului“, a spus deputatul Bebe Popescu.

Comisarii financiari olteni au confiscat… 50.000 de lei!

Comisarii Garzii Financiare Olt au controlat agentii economici din orasul Bals si din comuna Dobrosloveni pentru a vedea daca detin case de marcat fiscale. Intr-un caz, pentru neemiterea de bonuri fiscale, firma in cauza a fost sanctionata cu cinci milioane de lei, iar in alt caz, pentru nedotarea magazinului cu aparat de marcat electronic fiscal, patronul a fost amendat cu 20 de milioane de lei si i-a fost confiscata suma de… 50.000 de lei! Suma respectiva nu a putut fi justificata cu acte legale.

Spargeri de 25 de milioane de lei in trei zile

Politistii au reusit sa retina un severinean care a reusit sapte spargeri, in numai trei zile. Silviu Iordache, din Drobeta Turnu Severin, a comis, saptamina trecuta, sapte furturi prin spargere, din unitati comerciale de pe raza municipiului, valoarea prejudiciului creat fiind de 25 de milioane de lei. Severineanul a fost arestat preventiv si a fost introdus in arestul IJP Mehedinti, prejudiciul fiind recuperat in proportie de 80%.

Culturile au intrat in stres hidric

Specialistii din cadrul Directiei pentru Agricultura si Industrie Alimentara Gorj au anuntat ca majoritatea culturilor din judet au intrat in stres hidric. Principalul motiv il reprezinta deficitul de apa care se inregistreaza in sol, la adincimi de unde plantele ar trebui sa se alimenteze. Petre Ecobici, directorul Directiei Agricole, a afirmat ca, daca in aceasta saptamina nu va ploua, culturile vor fi grav afectate. „Plantele sufera un stres hidric. Daca nu va ploua, vom intra intr-o situatie de criza. Asteptam precipitatii“, a declarat Petre Ecobici.

Consilierii locali tin de fotolii

Consilierii locali din Tirgu Jiu nu sint dispusi sa renunte la fotoliile de alesi. Pe declaratiile de interese, majoritatea consilierilor care trebuie sa renunte la anumite posturi din Consiliile de Administratie ale unor societati au precizat ca prefera sa ramina consilieri locali. Alesii mai au la dispozitie o luna pentru a-si da demisiile din consiliile respective.

Gazeta de Sud este un ziar independent care are ca scop sprijinirea comunităţii oltenilor şi a valorilor acesteia. În cei 24 de ani de existenţă, a devenit cel mai citit cotidian regional din România.
Exit mobile version