10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjAsistenta Ionescu, zdrobita de lift

Asistenta Ionescu, zdrobita de lift

O asistenta medicala de la Sectia neonatologie a fost strivita ieri de un lift din Spitalul Judetean din Tirgu Jiu. Adriana Ionescu, de 54 de ani, ramasese blocata in lift impreuna cu o batrina si un bolnav. Cind femeia a incercat sa iasa, liftul a pornit, iar o parte din trupul asistentei a fost prins intre usi si strivit de plafon. Unul dintre cei blocati in lift apucase sa iasa, raminind doar o batrina, care a fost salvata dupa 30 de minute de pompierii chemati la fata locului. Directoarea Directiei de Sanatate Publica Gorj, Sanda Mischie, a promis o ancheta in acest caz. Colegele asistentei au fost ingrozite de cele intimplate si au spus ca nu vor mai folosi lifturile, care sint vechi de peste 25 de ani.

Bolnavii si cadrele medicale din Spitalul Judetean Tirgu Jiu au fost ieri martorii unei scene de groaza. Adriana Ionescu, din Tirgu Jiu, asistenta principala la Sectia neonatologie, venise la spital pentru consultatii cu Ioana Dumbravescu, o ruda din localitatea Polovragi. Asistenta Adriana Ionescu nu era de serviciu si fusese rugata de batrina sa o ajute. Femeile au ajuns la spital in jurul orei 10.40 si au luat liftul impreuna cu un bolnav. La etajul I al cladirii, liftul s-a blocat, iar ocupantii acestuia au incercat sa il deblocheze. Vazind ca nu reusesc sa deschida usile, cei trei s-au hotarit sa iasa pe hol printr-una din usi, care ramasese partial blocata. Primul care s-a strecurat printre cele doua usi a fost bolnavul, urmat la citeva secunde de asistenta medicala. Din nefericire, chiar in acel moment, usile s-au inchis ca la comanda si liftul a pornit.

„Mai bine eram eu in locul ei!“

Ioana Dumbravescu, batrina care astepta ca asistenta sa iasa din lift, a privit ingrozita la ceea ce s-a intimplat. Liftul a urcat spre etajul doi al cladirii, purtind intre usi capul si mina dreapta ale femeii. Partea superioara a trupului acesteia a fost zdrobita, liftul oprindu-se din nou. „A ramas cu capul afara. Mai bine eram eu in locul ei! Nu a mai zis nimic si eu nu am mai stiut ce sa zic. Liftul s-a blocat din nou. Cred ca atunci cind a vrut sa iasa cineva de la alt etaj l-a deblocat. A tras de usi. Venise cu mine sa ma ajute la spital si s-a intimplat nenorocirea asta“, a declarat batrina la citeva minute dupa ce a fost scoasa de pompieri prin casa liftului. La locul unde s-a petrecut evenimentul a sosit o echipa formata din procurori, politisti si inspectori de munca. Acestia nu s-au pronuntat in privinta cauzei care a condus la nenorocire, fiind luata in calcul si varianta ca o persoana de la un alt etaj sa fi pornit liftul.

Lifturi vechi

Sanda Mischie, sefa Directiei de Sanatate Publica Gorj, s-a declarat socata de cele intimplate si a promis o ancheta: „Este greu sa ma pronunt. Nu ma pricep la lifturi. Se va face o ancheta cu privire la starea tehnica a liftului. Erau functionale. Se mai intimpla sa se blocheze, dar societatea de specialitate din Tirgu Jiu efectua periodic revizii si reparatii. Noi avem o echipa de intretinere a lifturilor chiar aici, in spital, insa totul s-a petrecut asa de brusc, incit nu a mai fost timp pentru interventii. Exista defectiuni la lifturi in orice institutie“, a spus Sanda Mischie. Liftierele si cadrele medicale au spus ca lifturile din spital sint foarte vechi si nesigure, unele dintre acestea fiind in functiune de peste 25 de ani. Unele dintre colegele asistentei, care era casatorita si avea un copil, au declarat ca nu vor mai folosi lifturile din spital.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS