Acasă Local AGROTEX 2003 – punct final

AGROTEX 2003 – punct final

Cea de-a XII-a editie a Tirgului national cu participare internationala AGROTEX, organizat la Craiova, incepind cu 10 mai, si-a inchis ieri portile.

Organizat de Camera de Comert si Industrie „Oltenia“, MAT SA Craiova si Fundatia pentru Tineret Dolj, Tirgul AGROTEX-AGRALIMENT 2003 a reunit 44 de firme specializate in producerea si comercializarea de tractoare, masini si utilaje pentru mecanizarea agriculturii, material semincer s.a. „Aceasta editie a fost, nu doar in opinia noastra, una superioara cel putin fata de ultimele doua editii, mai ales datorita faptului ca am reusit sa organizam in premiera sectiunea AGRALIMENT, destinata produselor alimentare, utilajelor pentru industria alimentara si alimentatia publica. Speram ca, intr-un an sau doi, AGRALIMENT sa devina un tirg national autonom, cu desfasurare periodica la Craiova“, a mentionat ieri, in cadrul unei conferinte de presa, George Motataianu, directorul tirgului.

Ionel Catrinoiu, directorul MAT SA si vicepresedinte al CCI „Oltenia“, a mentionat ca aceasta ultima editie s-a deosebit de cele anterioare prin faptul ca au fost adunate sub acelasi acoperis atit firme producatoare pentru agricultura, cit si banci, societati de asigurari ori institutii care acorda facilitati pentru achizitionarea utilajelor agricole.

Foarte bine, dar cu lipsuri

Organizatorii au recunoscut ca este loc si de mai bine in organizarea editiilor urmatoare. Astfel, a fost simtita lipsa unui sector zootehnic al tirgului, prezentarea de pasari si animale performante in cadrul tirgului fiind sistata inca de la editia din 1998, atit din considerente de spatiu de expunere, cit si din cauza mirosurilor care i-ar fi deranjat pe locatarii blocurilor invecinate. Pe de alta parte, a fost evidentiata in cadrul conferintei de presa de ieri si insuficienta implicare a Directiei Generale pentru Agricultura si Industrie Alimentara Dolj, al carui director general (n.r. – inginer zootehnist de profesie) nu ar fi sprijinit suficient organizarea in cadrul tirgului a unei componente zootehnice si nici a uneia de protectie a plantelor.

Gabriel Ristea, reprezentantul unei firme expozante din Timisoara, a aratat ca unele firme au avut doar o prezenta „de fatada“, fara sa-si promoveze suficient produsele, in ciuda eforturilor organizatorilor de a le pune la dispozitie tot ce era necesar. Un alt reprezentant al expozantilor, Radu Hurezeanu, a declarat ca numarul vizitatorilor specializati, cu adevarat interesati de produsele prezentate, a fost deosebit de mic, atit din cauza unei insuficiente mediatizari a tirgului, cit si pentru ca firmele nu stiu sa profite de manifestarile expozitionale.

Un plug cadou pentru cel mai norocos vizitator

Cel mai norocos vizitator, desemnat aseara in urma unei trageri la sorti, a fost cadorisit de MAT SA, ca si coorganizator al tirgului, cu un… plug purtat cu doua trupite, destinat solurilor usoare. CCI „Oltenia“ a oferit si alte premii: pentru amenajarea standului, diversitatea produselor prezentate, produsul cel mai apreciat de vizitatori si un premiu de fidelitate.

Exit mobile version