Acasă Local Secretarul general al Prefecturii Olt s-a impuscat in picior

Secretarul general al Prefecturii Olt s-a impuscat in picior

Secretarul general al Prefecturii Olt, Jan Nastase, in virsta de 62 de ani, a fost, in noaptea de 3 spre 4 mai, victima unui accident cu o arma de vinatoare. Potrivit prefectului de Olt, Marin Diaconescu, Jan Nastase s-ar fi aflat la vinatoare impreuna cu citiva prieteni, in padurea de la Slatioara-Olt. O clipa de neatentie a facut ca arma sa i se descarce accidental in piciorul sting, alicele provocindu-i leziuni grave la glezna si laba piciorului. Conform unor cadre de conducere ale politiei judetului, accidentul s-ar fi produs insa in alte conditii, secretarul general al prefecturii Olt ranindu-se in picior la domiciliu, in timp ce-si curata pusca incarcata.

Jan Nastase a fost transportat la Spitalul Judetean din Slatina, unde medicii de la Urgenta i-au acordat primele ingrijiri medicale. Diagnosticul stabilit de doctorii slatineni a fost traumatism complex picior sting, fractura deschisa glezna stinga. La solicitarea familiei, Jan Nastase a fost transportat imediat la Spitalul de Urgenta Floreasca din Bucuresti, unde secretarului general al prefecturii oltene i s-a amputat gamba stinga. Politia si procuratura efectueaza cercetari pentru stabilirea circumstantelor in care s-a produs incidentul.

Reamintim ca Jan Nastase a fost principalul martor al prefectului de Olt, Marin Diaconescu, in procesul de calomnie intentat cotidianului Gazeta de Sud si redactorului sef adjunct al ziarului, Dan Balasescu. In urma marturiei lui Nastase – care jurase cu mina pe Biblie, in fata instantei: „Il vedeam suparat si apreciez ca aceasta este trauma sub aspect moral. Apreciez valoric aceasta trauma, daca ar fi sa o evaluam, ca fiind foarte mare, ma gindesc la o suma de aproximativ un miliard de lei“ -, judecatorul Silviu Oancea i-a acordat lui Marin Diaconescu daune morale de 600.000.000 de lei.

Exit mobile version