21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalSeverinenii au sarbatorit 1 Mai la iarba verde

Severinenii au sarbatorit 1 Mai la iarba verde

• PSM Mehedinti le-a adus Ansamblul profesionist „Danubius“ • Sindicatele mehedintene nu au mai organizat petreceri in aer liber, din lipsa banilor

Gratare cu mici, navete cu bere, manele la maxim, paturi intinse, aceasta a fost cea mai buna reteta gasita de severineni pentru a sarbatori ziua de 1 Mai. In padurea Crihala, pe malul Dunarii sau la Gura Vaii, oamenii au profitat de inca o zi libera si au ciocnit pahar dupa pahar. Cind au terminat micii si berea, s-au intors in oras si au continuat petrecerea, fiecare in felul sau. In urma, au lasat munti de gunoaie si carbuni fumegind, ca semn al trecerii prin acele locuri.

Primaria severineana a promis, anul trecut, ca va amenaja padurea Crihala pentru sarbatorirea Zilelor Severinului. Cum acest lucru nu a mai fost posibil, locul plin de verdeata de la marginea orasului s-a dovedit numai bun pentru petrecerea Zilei Internationale a Muncii. Au fost insa si persoane care s-au indreptat spre Gura Vaii, acolo unde reprezentantii Partidului Socialist al Muncii- filiala Mehedinti au organizat o petrecere in aer liber.

Nu au lipsit membrii ansamblului profesionist „Danubius“, care au tinut tonul zilei de 1 Mai, pentru severinenii care au ales sa petreaca la iarba verde.

„ Macar de 1 Mai sa iesim si noi sa bem o bere, sa luam un mic, dupa postul asta. Am luat doua kilograme de carne tocata, 20 de sticle cu bere si o plasa cu carbuni. Cind terminam proviziile, ne intoarcem acasa. Ne simtim bine si profitam de ultimele zile libere“, a spus Camelia Petrescu, din Drobeta Turnu Severin. Sindicatele mehedintene nu au mai organizat iesiri la iarba verde, ca in alti ani. Potrivit presedintelui Cartel Alfa-Mehedinti, Rafael Norocel Ciorascu, minerii nu lucreaza in perioada 25 aprilie-5 mai si nici bani de iesit la iarba verde nu prea sint.

Angajatii Serviciului de salubritate vor avea de lucru in zilele urmatoare

Acordurile membrilor din ansamblul „Danubius“ abia daca au putut acoperi volumul din boxele radiocasetofoanelor, dat la maxim de catre amatorii de ritmuri maneliste.

Reprezentantii filialei Mehedinti a PSM au invitat participantii la sarbatoarea Zilei Internationale a Muncii sa se prinda intr-o hora, in aminitirea anilor in care aceste obiceiuri erau nelipsite de 1 Mai.

„I-am invitat la Gura Vaii pe toti cei care au dorit sa sarbatoreasca Ziua Oamenilor Muncii, asa cum s-a facut intotdeauna. Am vrut sa stam de vorba, sa ne bucuram de soare, sa petrecem citeva ore de veselie impreuna“, a spus Mircea Grosanu, presedintele PSM Mehedinti.

Parcurile din Drobeta Turnu Severin nu au fost nici ele ocolite de 1 Mai. „N-am iesit la iarba verde intrucit copilul nu are astimpar si nu poate sa stea mult in acelasi loc. Am preferat o plimbare in aer liber si ne simtim bine si asa. E frumos, e aer curat si vom face mici acasa“, a spus Claudiu Tudor, din Drobeta Turnu Severin.

Dupa petrecerea severinenilor, cel mai mult de lucru vor avea angajatii Serviciului de salubritate. Ei va trebui sa adune resturile de mincare si ambalajele lasate in urma de „oamenii muncii“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS