Acasă Local Fii ziarist pentru cinci minute ca sa vezi cum e!

Fii ziarist pentru cinci minute ca sa vezi cum e!

Miine, in Piata Universitatii, strada Biserica Enei, intre orele 12.00-16.00, „Ziaristii ies in strada“ pentru a sarbatori ZIUA MONDIALA A LIBERTATII PRESEI, cind se vor intimpla urmatoarele:

Sub deviza „Fii ziarist pentru cinci minute ca sa vezi cum e!“, jurnalisti celebri se vor lasa intervievati de cetatenii doritori. Din partea casei se vor oferi o cafea in sistem sezatoare, precum si senzatii tari.

Fotografii la minut „Am un prieten ziarist“.

Cetatenii doritori se vor lasa fotografiati alaturi de ziaristi mai mult sau mai putin celebri.

Expozitie Transparency International Romania – Caricatura anticoruptie: „Sfirsitul coruptiei“.

Expozitie Cartoonists’Rights Network – Caricatura pe tema „Libertate si jurnalism“.

Aparitia inedita a cotidianului Problema mea!, ziar machetat in prealabil de echipa redactionala a cotidianului Ziua, ofera cetatenilor spatiu pe prima pagina pentru a-si insera „Stirea zilei“. La cerere, articolele indicate de cetateni vor fi insotite de fotografiile autorilor.

Realizarea colectiva a megaafisului „Cerem eliminarea insultei si calomniei din Codul Penal!“.

Afisul-panou infatiseaza un detinut cu numar si zeghe cu loc liber in dreptul fetei, unde atit ziaristii, cit si cetatenii au posibilitatea de a fi fotografiati. Imaginile vor fi tiparite ulterior si colate pe un afis care va fi folosit in campania de advocacy privind schimbarea Codului Penal.

Parteneri media: Academia Catavencu, Prima TV, Pro TV, Ziua, Televiziunea Romana, Evenimentul Zilei, Romania Libera, Romanian Review, Radio Delta RFI, Radio Bucuresti, Radio Pro FM, Radio MIX FM, Radio BBC, Curierul National.

Gazeta de Sud este un ziar independent care are ca scop sprijinirea comunităţii oltenilor şi a valorilor acesteia. În cei 24 de ani de existenţă, a devenit cel mai citit cotidian regional din România.
Exit mobile version