14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjUn gorjean a incercat sa-si incendieze autoturismul

Un gorjean a incercat sa-si incendieze autoturismul

• Ion Tricui a fost retinut de politisti la 15 kilometri de locul accidentului
• Sase persoane au fost ranite in urma altor doua evenimente rutiere

Trei morti si sapte raniti, acesta este bilantul accidentelor petrecute in Vinerea Mare, pe soselele din Mehedinti. In jurul orei 21.30, pe Drumul National 67, pe raza localitatii Girdoaia, a avut loc cel mai grav accident petrecut de la inceputul anului. Ion Tricui, de 40 de ani, din Motru-Gorj, in timp ce conducea un autoturism Oltcit, a accidentat mortal trei femei, care se deplasau pe partea stinga a partii carosabile, iar pe a patra a ranit-o grav.

Dupa producerea accidentului, gorjeanul a parasit locul faptei, fiind gasit de politisti la 15 kilometri, intr-o plantatie de pomi din apropierea localitatii Ilovat. Ion Tricui a incercat sa-si incendieze autoturismul, pentru a ascunde urmele, si sa dispara. A fost insa retinut de politisti si dus la Spitalul Judetean Mehedinti, pentru recoltarea probelor biologice de singe, in vederea stabilirii alcoolemiei. Barbatul a recunoscut ca a consumat bauturi alcoolice dupa producerea accidentului. Ion Tricui a fost retinut, fiind acuzat de ucidere din culpa, parasirea locului accidentului si consum de bauturi alcoolice dupa producerea unui eveniment rutier.

Accidentat grav pentru ca mergea pe mijlocul partii carosabile

Alte doua accidente grave de circulatie au avut loc in aceeasi seara, pe raza judetului Mehedinti, pe Drumul European 70. In afara localitatii Prunisor, Constantin Voicu, de 46 de ani, din Craiova, conducind imprudent autovehiculul Roman, cu numarul de inmatriculare DJ-35-VIO, l-a accidentat grav pe Marin Mariutu, de 53 de ani, din localitate, care, fiind sub influenta bauturilor alcoolice, circula pe mijlocul partii carosabile. In jurul orei 1.45, pe raza localitatii mehedintene Timna, un sofer din Bucuresti, conducind imprudent si cu viteza neadaptata microbuzul cu numarul de inmatriculare CT-22-GDM, a pierdut controlul volanului, autoturismul a parasit partea carosabila si s-a izbit violent de un copac. In urma impactului, cinci persoane au fost accidentate si internate in Spitalul Judetean Mehedinti.

„Celor aflati la volan le recomandam sa circule cu multa prudenta in aceste zile, sa adapteze viteza la conditiile de drum si sa reduca viteza la trecerea pe linga grupurile de persoane“, a spus comisar Gheorghe Neagu, de la Serviciul Politiei Rutiere Mehedinti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS