11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalMii de credinciosi la flacara Invierii

Mii de credinciosi la flacara Invierii

Mii de credinciosi au fost prezenti, in noaptea de simbata spre duminica, in bisericile din Craiova pentru a lua Lumina si pentru a fi partasi la bucuria pascala a Invierii Domnului Nostru, Iisus Hristos.

Slujba de Inviere a fost oficiata de Inalt Prea Sfintia Sa Teofan, Mitropolit al Olteniei, in Catedrala Mitropolitana din Craiova, in fruntea unui sobor de preoti si diaconi. Dupa citirea Sfintei Evanghelii si a Binecuvintarilor de inceput, IPS Teofan le-a oferit credinciosilor prezenti Lumina luata din Sfintul Altar, prin traditionala chemare „Veniti de luati lumina!“.

In predica rostita cu acest prilej, Mitropolitul Olteniei a remarcat prospetimea si convingerea cu care credinciosii ortodocsi romani se aduna in jurul Sfintei Biserici, pentru a adeveri miracolul Dumnezeiesc al Invierii Domnului. IPS Teofan a indemnat la pastrarea credintei stramosesti in Sfinta Evanghelie si in Biserica lui Hristos, cea care ne da constiinta comuniunii noastre la valorile perene ale crestinatatii, impreuna cu Biserica sora Romano-Catolica si cu celelalte biserici. Duminica, la Catedrala Mitropolitana a fost oficiata Slujba celei de a doua Invieri sau Vecernia Duminicii Pastilor.

Cea mai importanta sarbatoare a crestinatatii, Pastele, celebreaza Invierea lui Iisus Hristos, vestita femeilor mironosite de Ingerul Domnului, potrivit Bibliei, in urma cu peste 2000 de ani, a treia zi de dimineata, dupa moartea Mintuitorului. Dupa Inviere, Iisus Hristos s-a aratat mai multor persoane, in diferite locuri, femeilor mironosite si ucenicilor Sai. La 40 de zile dupa Paste se sarbatoreste Inaltarea la Cer a lui Hristos, care se intoarce astfel linga Parintele Sau. Zece zile mai tirziu, Rusaliile celebreaza ziua in care Duhul Sfint s-a pogorit asupra apostolilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS