10 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjBisericile i-au asteptat in zadar pe gorjeni

Bisericile i-au asteptat in zadar pe gorjeni

• Numai 200 de tirgujieni au participat la slujba oficiata in Catedrala din Tirgu Jiu • Manastirile Lainici si Tismana si-au deschis larg portile pentru a-i primi pe credinciosi

Ca niciodata in ultimii ani, gorjenii nu s-au inghesuit sa mearga la biserica pentru a participa la slujba de Inviere. La Catedrala din centrul orasului Tirgu Jiu, au fost aproximativ 200 de persoane, jumatate din cite au participat anul trecut. Alaturi de acestea s-a aflat si actorul Horatiu Malaele, originar din Tirgu Jiu, care este prezent in fiecare an in localitatea natala pentru a sarbatori Pastele cu cei dragi.

Minichefuri la cimitirul Municipal

Dupa slujbele din biserici, credinciosii s-au deplasat la cimitirul Municipal pentru a aprinde luminari si pentru a aseza flori si oua rosii pe morminte.

„Au fost ceva sute de oameni la catedrala. In biserica au fost multi tineri care venisera mai mult ca sa faca parada modei. La cimitir, unii nu au mai avut rabdare si s-au apucat sa manince, sa bea“, a spus Elena Cosmulescu, din Tirgu Jiu.

Nici in alte localitati din judet, biserica nu i-a atras prea mult pe credinciosi. Locurile in care oamenii au venit totusi in numar mare la biserica au fost manastirile. Lainici si Tismana si-au deschis portile pentru a-i primi pe gorjeni si nu numai, in aceste locuri sosind si cetateni din alte judete ale Olteniei, dar si din Bucuresti si Ardeal.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS