14 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalFrenezia voluntariatului a cuprins Spitalul de Urgenta din Craiova

Frenezia voluntariatului a cuprins Spitalul de Urgenta din Craiova

Atrase de posibilitatea unor cistiguri financiare consistente, cadrele medicale asteapta cu nerabdare sfirsitul razboiului din Irak

Nebunia plecarii in Irak a cuprins cadrele medicale de la Spitalul de Urgenta din Craiova.

Pina miercuri la prinz, numarul voluntarilor dornici sa participe la o eventuala misiune in Irak, dupa incetarea razboiului, era de 46 de cadre medicale: sase medici, 39 de asistenti de la Spitalul de Urgenta din Craiova si un asistent medical de la Spitalul Municipal „Filantropia“.

Lista ramine deschisa, mai ales ca febra plecarii i-a cuprins in egala masura pe medici si asistenti, atrasi de eventualele cistiguri banesti. Desi Ministerul Sanatatii nu a pomenit nici un cuvintel despre vreo recompensa financiara, la Spitalul de Urgenta se vorbeste deja despre sume fabuloase care vor intra in conturile medicilor si asistentilor. Varianta cel mai des vehiculata este aceea de 4.000 USD.

Potrivit cadrelor medicale din Clinica de Urgenta, un voluntar nu va fi insa remunerat cu mai mult de 2.000 USD, suma la care se va adauga bineinteles si salariul de baza.

De la Neurochirurgie am aflat insa si o varianta mai realista, a unui cadru medical mediu care stie ce inseamna voluntariatul:

„Nu cred ca se merita. Doar am fost voluntar in Razboiul din Golf si stiu ca nu se dau mai mult de 30 de dolari pe zi“.

Regrete pentru cei care ramin acasa

Pe cei care, din diverse motive, nu-si pot permite sa plece, ii incearca regretele. Asistentul sef din Clinica de reanimare, Laurian Ionica, ar pleca si el in misiune alaturi de cei cinci asistenti care s-au inscris pina acum, daca ar fi cu vreo zece ani mai tinar pentru ca „pe aici, prin sectie, se vorbeste ca i-ar recompensa cu 70 de dolari pe zi“. Brancardierii si infirmierele ar pleca si ei, insa americanii nu vor decit medici si asistente.

„Daca nu ar fi fost aceasta restrictie, cred ca eram primul pe lista“, spune mai in gluma, mai in serios un brancardier de la Chirurgie plastica.

Pina una alta, ca sa mai dea apa la moara fanteziei cadrelor medicale, reprezentantii DSP Dolj au anuntat ca asteapta detalii de la Ministerul Sanatatii in legatura cu modalitatea de plata a voluntarilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS