14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalConcedieri colective la ELECTROPUTERE Craiova

Concedieri colective la ELECTROPUTERE Craiova

SC ELECTROPUTERE SA Craiova se afla pe lista celor 23 de societati comerciale din portofoliu APAPS care va trebui sa efectueze concedieri colective, in perioada imediat urmatoare. Executivul a aprobat ieri aceasta lista, iar concedierile se vor efectua prin respectarea prevederilor art. 6 din Ordonanta de Urgenta a executivului nr 8/2003.

Din cei 4.800 de salariati cit are acum intreprinderea, urmeaza sa fie disponibilizate 800 de persoane. In jur de 500 de muncitori, care se afla in pragul pensiei, s-au inscris deja singuri pe liste, pentru a le oferi celor mai tineri sansa sa ramina in intreprindere. Ceilalti muncitori care vor fi disponibilizati vor fi selectionati in functie de criteriile de competenta stabilite in fiecare sectie.

Alexandru Bojenoiu, liderul sindicatului liber Electroputere, spune ca disponibilizarile sint urmarea unei perioade nefaste pentru intreprindere. „Oamenii au acceptat dupa ce li s-a promis angajatii care ramin vor primi integral salariul negociat.

Sindicatul nu va mai accepta insa alte disponibilizari, intrucit numarul de 4.000 de salariati este limita minima cu care poate functiona Electroputere. Problema este ca, dupa tentativa esuata de privatizare, cu General Motors, nici un alt investitor nu si-a mai manifestat intentia de a prelua intreprinderea, iar privatizarea ar fi singura solutie pentru salvarea singurului producator de locomotive electrice din Romania“, a conchis liderul de sindicat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS