5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjO profesoara conduce un autotren si merge la vinatoare

O profesoara conduce un autotren si merge la vinatoare

Daca oamenii de stiinta ar fi incercat sa cloneze femeia perfecta, probabil n-ar fi reusit sa realizeze ceea ce a reusit Dumnezeu. La Alimpesti – Gorj traieste o femeie frumoasa care este in acelasi timp specialista in prajituri, un iscusit vinator si conducatoarea unui autotren cu care transporta produse petroliere. O femeie de care te indragostesti la prima vedere, dar care iti inspira si teama.

Cind se vorbeste despre o femeie te astepti sa o intilnesti oriunde, mai putin la volanul unui autotren de peste 20 de tone. Este singura femeie din tara care s-a incumetat sa conduca o asemenea masina, cu care transporta carburanti. Daca ai mai stii despre ea ca a fost profesoara la Liceul de Arta si ca este blonda cu ochii albastri, mai ca-ti vine sa-ti schimbi parerea despre conducatorii auto. Emilia Marinescu are doar 28 de ani si, pina la aceasta virsta, a reusit sa faca tot ceea ce multi barbati nu reusesc intr-o viata. Poate ar mai trebui spus ca Mili, asa cum este alintata, nu a fost niciodata casatorita. Unul dintre colegii ei a spus: „Este o zina, o minunatie de femeie, dar cine indrazneste sa-i faca ochi dulci ca femeia asta ne-a speriat pe toti. Va dati seama cum ar trebui sa arate barbatul ala si de ce ar trebui sa fie in stare? Ar trebui sa fie un adevarat zmeu, sa arunce buzduganul in usa casei, inca de cind se apropie de oras, ca sa poata sa o domine, ca altfel il ia mama dracu“.

…„I-as zice sotului sa treaca la cratita“

Parerea acestui sofer se apropie oarecum de filozofia de viata a lui Emilia, care spune ca si-ar dori sa ramina acasa. Amabila, Mili a acceptat sa stea de vorba cu noi.

„Au fost multi ziaristi care voiau sa-mi ia interviu. Probabil ineditul situatiei ii determina sa faca asta. Dumneavoastra sinteti primii cu care am acceptat sa stau de vorba, pentru ca, sa zicem, am o slabiciune pentru Gazeta de Sud. Mie nu mi se pare ceva deosebit ceea ce fac. Sigur ca nu putine sint momentele cind femeie fiind, mi-as dori sa stau acasa, sa ma ocup de treburile, sa zicem, femeiesti si sa cresc copii. Dar daca sotul meu nu ar fi in stare sa faca in asa fel incit sa nu ne lipseasca nimic, as fi categorica cu el. I-as spune: „Treci la cratita ca de restul ma ocup eu!“.

La 12 ani conducea masini

La 18 ani, Emilia Marinescu detinea permis de conducere pentru toate categoriile. La 12 ani stia deja sa conduca masina familiei. A terminat Facultatea de biologie, dupa care doi ani a predat la Liceul de Arta din Tirgu Jiu. Nemultumita de salariul pe care il avea ca profesoara, a hotarit sa renunte la catedra in favoarea volanului, dar a devenit si studenta la Facultatea de Drept, pe care o termina anul acesta.

Emilia a povestit ca i-a fost mai greu la inceput din cauza distantei pe care trebuia sa o parcurga, dar ca niciodata nu i-a fost teama pentru ca tot timpul avea la indemina in cabina o pusca de vinatoare. De altfel, in rindul vinatorilor din Gorj este foarte cunoscuta, acestia recunoscind ca Emilia este unul dintre cei mai buni vinatori din judet.

„Am vrut sa fac bani si atunci am renuntat la catedra. Mi-am cumparat o cisterna si m-am apucat sa transport produse petroliere de la Pitesti si Ploiesti. Am si un mare avantaj, ca, fiind singura femeie, nu stau niciodata la coada. Cind ajung la rafinarie se dau toti la o parte. Se mai intimpla sa am probleme cu masina pe drum. De exemplu, o data mi s-a slabit compresorul si s-a spart furtunul de la apa, dar am reparat-o pe loc“.

„Vreau sa-mi iau carabina cu infrarosu si luneta“

Desi transport petrol si e ca si cind ai umbla cu o bomba dupa tine, recunosc ca sint cam vitezomana. Nu pot sa ma vindec de viteza. Nu iau niciodata la ocazie pentru ca nu am voie. Cind fac cite un transport la distanta mare, opresc in parcari si ma culc. Oricum, niciodata nu uit ca sint femeie. Am tot timpul o trusa de machiaj cu mine. Mi s-a intimplat o data ca unul care venea cu masina din fata si ma tot claxona si se holba la mine, s-a apropiat prea mult cu masina de mine si, din neatentie, mi-a spart oglinda. Cind am vazut ca nu opreste am intors repede masina si m-am luat dupa el. Pina la urma, l-am prins si l-am pus sa-mi plateasca oglinda. Mi-a platit-o, n-a avut de ales. Poate cea mai mare pasiune a mea este vinatoarea. Am o arma foarte performanta si rara. Un Saint-Etienne, dar vreau sa-mi iau o carabina cu infrarosu si luneta. Asta nu inseamna ca nu stiu sa gatesc. Gatesc foarte bine si chiar imi place. As putea spune ca sint o specialista in prajituri si in mod special in cozonaci. Cind fac cozonaci, oricit as face de multi, niciodata nu-mi ajung. Nu stiu ce-mi va rezerva viitorul, dar mi-am aranjat o casa, mi-am pus ceva bani deoparte. A! Poate ar trebui sa va mai spun ca fapt divers, ca, atunci cind e cazul, si mi se intimpla destul de des, sa fac pana, imi rezolv singura problema. Acum urati-mi drum bun ca trebuie sa plec din nou in cursa“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS