3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMedicii si asistentele se pregatesc de greva

Medicii si asistentele se pregatesc de greva

Cadrele medicale din sistemul sanitar doljean au anuntat declansarea unor actiuni de protest la local, ca urmare a crizei grave din sanatate. Sindicatul SANITAS Dolj a pregatit pentru 12 martie un miting in Piata Prefecturii, la care vor participa, pe linga membrii de sindicat, si reprezentanti ai Colegiului Medicilor, Colegiului Farmacistilor si Societatii Nationale a Medicilor de Familie – filiala Dolj.

Printre revendicarile cadrelor medicale se numara: finantarea corespunzatoare a sistemului sanitar prin deblocarea de la bugetul statului a banilor colectati pentru sanatate si nu prin disponibilizari de personal sau prin reducerea numarului de paturi din spitale, plata integrala a drepturilor salariale in termenele stabilite de lege si de contractul colectiv, cu interdictia de a se interveni la sporurile cuvenite prin lege, si, nu in ultimul rind, salarizarea corespunzatoare a asistentilor din medicina primara.

Potrivit liderului SANITAS Dolj, Laurian Ionica, miscarile sindicale vor culmina cu un miting programat pentru 21 martie la Bucuresti: „Din Craiova vor pleca doua autocare cu peste 100 de sindicalisti, care vor protesta in Piata Constitutiei din Capitala alaturi de colegii din celelalte judete. In cazul in care revendicarile noastre nu vor fi solutionate, miscarile de protest vor continua pina la declansarea grevei generale“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS