10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalUn mehedintean si-a violat si maltratat fiica

Un mehedintean si-a violat si maltratat fiica

Tinara era legata cu lanturi si amenintata cu moartea, daca spune ceva

Ilie Moraru, de 39 de ani, din comuna mehedinteana Vanatori, este acuzat ca a intretinut, prin constringere, raporturi sexuale cu fiica sa, in virsta de 13 ani. Sesizarea a fost facuta autoritatilor de catre diriginta fetei, care a aflat de la ea ca ultimul viol a avut loc in noaptea de 20 februarie. Potrivit locuitorilor comunei, de aproximativ trei ani fata era batuta si maltratata de tatal sau. De frica, tinara nu a spus nimic pina acum.

„Am fost cu fata la medic, la Turnu Severin, si s-a confirmat totul. El (tatal fetei- n.r) sustine ca nu e vinovat, dar pe noi nu ne-a surprins cind am auzit ca a fost retinut de procurori. Aproape toata comuna stia ce se intimpla intre el si fata lui. Cea mica a fost data si in plasament, la o familie, dar au gasit-o politistii pe strada si au adus-o acasa. A batut-o taica-sau, a legat-o si in lanturi, ca pe un animal. Mama nu mai avea, ca a parasit-o de cind avea fata doi ani. A stat cu tatal si cu bunica ei, dar si bunica-sa a plecat de acasa, anul trecut, ca nu se intelegea cu fiu-sau. Fata a incercat sa-si caute mama, dar a gasit-o maritata, cu alta familie, si n-a vrut s-o primeasca si pe ea“, a spus Paula Pruna, de la Primaria comunei Vinatori.

„A batut-o si a bagat-o in spital aproape o luna“

Procurorii Parchetului de pe linga Tribunalul Mehedinti au dus-o pe tinara la Laboratorul Medico-Legal Drobeta Turnu Severin, expertizele confirmind ca fata a fost victima unor abuzuri sexuale repetate.

„Am fost si eu cu ea, pentru ca trebuia sa fie cineva din partea autoritatii tutelare. Le-a povestit procurorilor ca de la zece ani a inceput tatal ei sa o violeze. M-am simtit eu penibil cind i-am luat declaratia. Ce stia ea la virsta aia? A spus ca o ameninta ca o omoara daca spune ceva. Timp de trei ani, a batut-o si a ajuns la spital. La Medicina Legala s-a confirmat totul, dar el nu a recunoscut nimic si au trimis probele la Institutul de Medicina Legala din Bucuresti. Peste aproximativ o saptamina vor veni si rezultatele. Daca nu aveau probe nu-l retineau“, a mai spus Paula Pruna. Potrivit procurorului Emil Bleoanca, purtatorul de cuvint al Parchetului Mehedinti, pe numele lui Ilie Moraru a fost emis, pe 25 februarie, un mandat de arestare preventiva, pentru o perioada de 30 de zile. Daca se va dovedi vinovatia sa, mehedinteanul risca intre zece si 20 de ani de inchisoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS