8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPrimaria demoleaza 11 case din centrul Craiovei

Primaria demoleaza 11 case din centrul Craiovei

Proprietarii vor fi expropriati fara sa li se ceara parerea, deoarece au refuzat oferta municipalitatii de a li se cumpara locuintele

Unsprezece case si o parte a unei statii de benzina din centrul Craiovei vor fi demolate de municipalitate fara a mai cere acordul proprietarilor. Viceprimarul Mihai Dragu a precizat ca primaria doreste sa largeasca strada A.I.Cuza. Initial, primaria a chemat cele 11 familii la negocieri, pentru a cumpara casele, insa ceea ce au cerut proprietarii nu s-a potrivit deloc cu oferta municipalitatii.

„Am cerut un raport de evaluare in urma caruia le-am oferit celor de aici in jur de 20-30 de dolari pe metrul patrat, insa ei au cerut sume cuprinse intre 100 si 150 de dolari pe metrul patrat. Este o diferenta foarte mare. Desigur, noi putem sa declaram zona respectiva de utilitate publica si sa-i expropriem in conditiile legii fara sa-i mai intrebam nimic. Din cauza caselor, circulatia este ingreunata. Ii putem expropria si ulterior sa le dam despagubiri, conform legii, la preturile stabilite de primarie“, a spus viceprimarul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS