22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalTrei profesori universitari au intrat cu autoturismul intr-o casă

Trei profesori universitari au intrat cu autoturismul intr-o casă

Trei profesori ai Facultăţii de Mecanică din Craiova au fost implicaţi vineri seară intr-un grav accident rutier. Autoturismul Cielo, condus de Ilie Dumitru – asistent universitar, s-a izbit frontal de o casă din centrul municipiului, provocind rănirea şoferului şi a celor doi pasageri – cadre didactice universitare. Potrivit martorilor, cei trei profesori erau in stare de ebrietate in momentul in care au fost scoşi din maşină. Aceiaşi martori spun că Ilie Dumitru a incercat să fugă de la locul accidentului, insă poliţia l-a reţinut după numai citeva minute

Ilie Dumitru, Gheorghe Popa şi George Gherghina – colegi de catedră la Facultatea de Mecanică din Craiova – erau vineri seară, in jurul orei 21.30, intr-un autoturism Cielo. Pe strada Sfinţii Apostoli, şoferul, Ilie Dumitru, a pierdut controlul volanului in momentul in care a vrut să vireze la dreapta pe strada Victoriei, intrind cu autoturismul intr-o casă aflată la intersecţia celor două artere.

„Stăteam cu soţia pe o canapea in camera dinspre stradă şi ne uitam la televizor, cind am auzit scrişnet de roţi de maşină. Ştiu că, mai in glumă, mai in serios, i-am spus atunci soţiei: «Să vezi că ăsta o să intre cu maşina in peretele casei». Nu am apucat insă să duc fraza pină la capăt, că am auzit o bufnitură puternică. Apoi am văzut cum a căzut tencuiala şi s-a fisurat peretele. M-am speriat foarte tare şi m-am uitat repede pe geam. Am văzut maşina proptită in peretele casei şi am ieşit afară să văd dacă sint răniţi“, a povestit Marius Stănescu, proprietarul casei avariate.

Profesorul a dispărut după colţ

Autoturismul Cielo avea partea din faţă făcută praf, iar motorul, rupt in două, fusese aruncat la ciţiva metri distanţă. Intre fiarele contorsionate ale maşinii se aflau trei răniţi. Marius Stănescu a anunţat imediat salvarea, apoi, ajutat de vecini, i-a scos pe răniţi din autoturism.

„Cel din dreapta şoferului se văita. L-am tras mai intii pe şofer afară prin ceea ce mai rămăsese din parbriz, apoi i-am scos şi pe ceilalţi pină a venit salvarea“, a mai spus Stănescu.

Unul dintre martori, Nicolae Deliu, povesteşte că victimele erau in stare de ebrietate şi că imediat după ce a fost scos din maşină, şoferul a părăsit locul accidentului, fiind „recuperat“ mai tirziu de poliţişti: „Mai intii l-au scos din maşină pe şofer. Era rănit uşor, că se putea ţine singur pe picioare, deşi se cam impleticea şi mirosea a băutură. După vreo zece minute, cind a venit poliţia şi a intrebat de şofer, nu ştia nimeni de unde să-l ia. Dispăruse. Au plecat poliţiştii după el şi l-au găsit aproape de strada 1878“.

Victimele au fost transportate la Spitalul de Urgenţă din Craiova, pentru ingrijiri medicale. Profesorul George Gherghina şi lectorul universitar Gheorghe Popa au fost internaţi in Clinica de terapie intensivă cu multiple traumatisme şi sint in afara oricărui pericol. Cei doi au refuzat insă să facă vreo declaraţie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS