5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCasatoriti de 62 de ani

Casatoriti de 62 de ani

Primaria Tirgu Jiu a organizat, de Dragobete, un concurs, in urma caruia s-a dorit premierea celui mai longeviv cuplu din oras. Lucia si Mircea Feroiu, de 83, respectiv 88 de ani, au auzit de la un vecin despre acest concurs, s-au inscris si s-au ales cu o diploma si cinci milioane de lei, bani pe care ii vor folosi pentru a-si plati intretinerea.

Lucia Feroiu isi aminteste ca si-a cunoscut sotul pe strada si amindoi spun ca a fost dragoste la prima vedere. Dupa ce s-au mai intilnit intimplator de citeva ori, Mircea a abordat-o pe fata care avea atunci doar 20 de ani. Dupa citeva luni, ei s-au casatorit. „Eu sint din Tecuci si el lucra la gara de acolo. Ne tot intilneam pe strada si ma privea lung. In cele din urma, a avut curaj sa-mi vorbeasca. Era in anul 1941. Lumea murea pe front, iar noua ne ardea de insuratoare. Cind a auzit mama ca e oltean, s-a speriat. La noi, in Moldova, umbla vorba ca oltenii sint rai. Dar nu a fost asa si ne-am mutat aici, la Tirgu Jiu“, isi aminteste Lucia Feroiu.

„Certurile nu au fost decit motive de a ne impaca“

Cei doi batrinei spun ca secretul unei casnicii consta in primul rind in toleranta din partea ambilor parteneri: „Trebuie sa ai rabdare si sa mai lasi de la tine. O data lasa femeia, data viitoare lasa barbatul. Bineinteles ca am mai avut si momente in care ne-am contrazis. Certurile nu au fost decit motive pentru a ne impaca“, a spus Mircea Feroiu.

Cind vine vorba de cine trebuie sa conduca intr-o familie, Lucia zimbeste si spune ca e bine sa-l lasi pe barbat sa creada ca el este capul familiei : „Zici ca el si faci ca tine. Asta e tot secretul. In casa noastra a cintat cocosul, dar a cotcodacit gaina“.

„N-am dormit toata noaptea de emotie“

Familia Feroiu a cistigat concursul lansat de Dragobete, desi a concurat cu alte 25 de cupluri. Cei doi batrinei nu se asteptau sa primeasca vreodata ceva pentru faptul ca au avut o casnicie atit de lunga.

„Cind am primit telefonul si am fost anuntati ca am cistigat, nu ne-a venit sa credem. Nu ne-am gindit ca tocmai noi sintem cei mai virstnici.

N-am dormit toata noaptea de emotie“, a spus Lucia Feroiu. Cei doi soti intentioneaza sa-si achite intretinerea cu premiul de cinci milioane de lei primit de la primarie intrucit singurul lor venit lunar este pensia de doua milioane de lei pe care o primeste Mircea Feroiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS