14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalSe construieste piata de gros la Craiova?

Se construieste piata de gros la Craiova?

Municipalitatea trebuie sa faca rost de vreo sapte milioane de euro

Reprezentantii firmei germane AFC au fost prezenti ieri, la Craiova, pentru a discuta un proiect referitor la construirea, in urmatorii doi ani, a unei piete de gros destinate produselor agroalimentare.

Autoritatile craiovene spun ca au mers pe teren si au identificat deja doua posibile locatii ale acestui obiectiv. Una dintre ele este la citiva kilometri de oras, in zona localitatii Braniste, iar cea de-a doua in apropierea serelor de la Isalnita.

„Ambele indeplinesc conditiile cerute de Comunitatea Europeana: acces la un drum circulat si posibilitati pentru curent electric, canalizare si gaze. La Isalnita, exista un singur inconvenient, acesta fiind distanta fata de sosea, care este de peste un kilometru, in timp ce la Braniste piata s-ar afla foarte aproape de soseaua Craiova-Bechet. Intre 10 si 15 martie, va veni un expert din partea firmei germane pentru a fi puse bazele proiectului“, a precizat primarul Vasile Bulucea.

Singura piata de gros din tara este in Bucuresti

Alaturi de Peter Sauner, seful echipei de asistenta tehnica a firmei AFC, din delegatie au mai facut parte reprezentanti ai Camerei de Comert, precum si Virgil Boboc, secretar de stat in Ministerul Intreprinderilor Mici si Mijlocii.

Prin infiintarea unor piete de gros in mai multe orase din tara, printre care Brasov, Constanta, Bacau, se doreste crearea unui sistem modern de distributie a produselor agroalimentare. Singura piata de acest gen este in Bucuresti, cea de-a doua fiind in curs de executie la Timisoara. Investitia ar costa cinci-sapte milioane de euro, municipalitatea sperind sa obtina, macar in parte, fonduri europene nerambursabile. Proiectul ar mai include amenajarea, in unele localitati ale judetului, a unor puncte de colectare a produselor agroalimentare, pentru a le scoate pe piata.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS