10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalSpargatori de locuinte, prinsi cu ajutorul SRI

Spargatori de locuinte, prinsi cu ajutorul SRI

Politistii craioveni au reusit, miercuri dimineata, anihilarea unui grup de hoti care dadusera mai multe spargeri de locuinte. Banda era formata din cinci persoane. Hotii intrau in imobile folosind chei „mincinoase“, dupa ce urmareau citeva zile persoanele care locuiau in respectivele case. Ei preferau obiectele din aur, banii si aparatura electronica.

Petre Draghici, zis Elvis, sotia lui, Elena, si Catalin Olteanu, toti din Craiova, de 24 de ani, au fost retinuti miercuri dimineata de politisti. Ei sint acuzati ca, in perioada 2002- 2003, au efectuat mai multe spargeri de locuinte si tilharii pe raza municipiului Craiova.

Cei trei tineri impreuna cu Cristinel Gheorghe, zis Cioara, de 24 de ani, si Elena Crudu, zisa Piculina, de aceeasi virsta, urmareau propietarii caselor mai aratoase, iar cind acestia paraseau imobilul intrau in locuinta si furau cam tot ce le cadea in mina: bijuterii, bani si aparatura electronica. De obicei, in locuinta intrau Elena Draghici si Elena Crudu. Ele erau asteptate in strada de cei doi baieti, iar bunurile furate din locuinte erau transportate cu taxiul lui Catalin Olteanu.

Toate spargerile au fost efectuate in miezul zilei, iar daca erau surprinse in locuinta, fetele deveneau violente si tilhareau proprietarul imobilului in care erau. Asa s-a intimplat si la o spargere pe care au efectuat-o duminica. Proprietarul le-a surprins pe cele doua tinere, acestea au devenit violente si, dupa ce l-au tilharit, au reusit sa fuga. Banda a fost vazuta apoi in zona strazilor George Enescu, Bariera Vilcii, Siloz si Anul 1848.

Cu ajutorul SRI, politistii craioveni au aflat cine face parte din banda de spargatori de locuinte, iar miercuri dimineata au descins in citeva locuri unde se puteau afla tinerii cautati. Ei i-au retinut pe Petre Draghici si pe sotia lui, Elena. Din verificarile ulterioare s-a stabilit ca la spargeri a participat si Catalin Olteanu, de 24 de ani, el transportind bunurile furate. Alti doi membri ai bandei – Gheorghe Cristinel si Crudu Elena – au fost dati in urmarire generala.

In cele sapte spargeri efectuate, tinerii au furat bunuri in valoare de peste doua sute de milioane de lei si numai o parte din acestea au fost recuperate.

Daca vor fi gasiti vinovati, tinerii risca sa ramina multi ani in spatele gratiilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS