Acasă Local Dolj Stiri diverse

Stiri diverse

In scoli se va intra numai cu ecuson sau legitimatie

Elevii, parintii, cadrele didactice si personalul administrativ din fiecare unitate de invatamint vor intra in scoala, de la 15 martie, numai pe baza ecusoanelor si a legitimatiilor. Directorul ISJ Dolj, Aristidie Gheorghiu, spune ca inspectoratul scolar impreuna cu reprezentanti ai Politiei Judetene Dolj si ai Jandarmeriei au elaborat Regulamentul-cadru de ordine interioara pentru unitatile de invatamint din judet. Potrivit acestuia, directorii scolilor sint obligati sa elaboreze regulamentul propriu, adaptat la conditiile concrete, cu precizarea ca fiecare elev sa aiba ecuson pentru a intra in scoala. De asemenea, s-au prevazut inca patru modele de legitimatii pentru cadrele didactice, personalul administrativ, parinti si vizitatori.

(C.I.)

Inspectorii OJPC au cautat soareci in covrigeii produsi la Bacau

Inspectorii de la Protectia Consumatorului Mehedinti au verificat un comerciant din Drobeta Turnu Severin, in urma sesizarii primite din partea unui consu-mator, care reclama ca intr-un pachet cu covrigei pe care l-a achizitionat a gasit o bucata de metal. „Existau sesizari ca respectivii covrigei ar fi fost mincati de soareci, deoarece erau foarte farimitati. Am primit de la cetateni reclamatii ca acest sortiment de covrigei este oferit spre comercializare cu parametri calitativi neconformi si am controlat societatea TAI PAN SRL din muncipiu“, a spus Alin Nistoran, inspector-sef al OJPC Mehedinti. Inspectorii de la Protectia Consumatorului au dispus oprirea comercializarii acestui produs si au sanctionat agentul economic cu trei milioane de lei. „Am sesizat si OJPC Bacau, judet pe raza caruia se afla producatorul si ambalatorul acestor produse“, a precizat Alin Nistoran.

(F.L.)

Cinci burse de munca la Olt

Agentia Judeteana de Ocupare si Formare a Fortei de Munca (AJOFM) Olt a programat pentru acest an, desfasurarea a cinci editii a Bursei Fortei de Munca. Prima editie se va desfasura pe 7 martie la Casa de Cultura a Tineretului si va fi destinata femeilor. Pe 11 aprilie va fi organizata o bursa generala a locurilor de munca, iar in mai o editie pentru oltenii de etnie roma. Va urma o bursa a locurilor de munca pentru persoanele cu handicap pe 6 iunie, iar pe 26 septembrie – pentru absolventi. Actiunile vor fi organizate de AJOFM Olt in colaborare cu Camera de Comert, Industrie si Agricultura Olt.

(M.M.)

„Fara nume“ – firma unui fost senator de Gorj

Fostul senator de Gorj, Dumitru Huidu, si-a ales o denumire cu totul originala pentru ultima firma pe care si-a infiintat-o. Dupa ce a incercat in zadar sa gaseasca un nume de firma care sa nu se afle deja in Registrul Comertului, Dumitru Huidu si-a pierdut rabdarea si a decis ca societatea sa se va chema „Fara nume“. „Cei de la Registrul Comertului nu au vrut initial sa accepte aceasta denumire, dar i-am rugat sa o introduca in calculator si asa a ramas. Toate celelalte variante la care ma gindisem erau alocate“, a povestit fostul senator. Incurcaturile generate de aceasta denumire nu au intirziat insa sa apara. Angajatii care au venit sa instaleze telefon s-au plimbat mai bine de trei ore pe strada pe care figura firma pentru ca nici nu stiau bine ce cauta. „Oamenii credeau ca, de fapt, cauta o firma care nu are inca o denumire. Nu s-au gindit ca acela era chiar numele firmei“, a mai spus Dumitru Huidu.

(C.C.)

Exit mobile version