Acasă Local Dolj Directia de Sanatate Publica Dolj a cerut destituirea prof. Manta de la...

Directia de Sanatate Publica Dolj a cerut destituirea prof. Manta de la sefia Clinicii de urologie

Pentru a stinge conflictul din Clinica de urologie a Spitalului de Urgenta din Craiova, conducerea Directiei de Sanatate Publica Dolj a propus la minister destituirea prof. dr. Dumitru Manta din functia de sef de sectie si transferarea dr. Mugur Riza in policlinica Spitalului Municipal „Filantropia“ din Craiova.

Directorul DSP Dolj, Constantin Ecobici, se cam saturase de reclamatiile de la Manta despre Riza si reciproc, aproape in fiecare zi, asa ca a hotarit sa puna piciorul in prag si sa-i separe cumva. Mai ales ca dr. Riza reusise sa si-l puna in cap nu numai pe Manta, ci si pe alti medici din sectie, care s-au plins pe la directie ca ar fi fost batuti de urolog.

Asa ca directorul DSP Dolj s-a dus miercuri la minister ca sa ceara mutarea dr. Riza la Spitalul „Filantropia“. Insa, ca sa nu fie considerat partinitor, a propus si schimbarea din functia de sef de sectie a prof. Manta.

UMF face legea la Spitalul de Urgenta

Numai ca socoteala de acasa nu s-a potrivit cu cea din tirg. Ecobici nu a reusit sa obtina decit promisiunea ca MSF va analiza situatia si va da un verdict in cazul doctorului Riza.

In ceea ce-l priveste pe Manta, acesta va ramine batut in cuie in functia lui, atita timp cit va vrea Senatul Universitatii de Medicina si Farmacie (UFM) din Craiova.

„Potrivit Hotaririi de Guvern nr. 899/2002, privind organizarea invatamintului postuniversitar medical si farmaceutic medical, Senatul Universitatii de Medicina si Farmacie este singurul care poate sa ceara destituirea unui sef de sectie dintr-un spital cu clinici universitare, asa cum este Spitalul de Urgenta“, a declarat Ecobici, suparat la gindul ca UMF a ajuns sa faca legea in cel mai mare spital din Oltenia.

Pina una – alta, circul continua. Scorul in prezent ii este favorabil lui Manta, care a reusit sa scape momentan de rivalul sau, exilindu-l in policlinica – chipurile pentru a-i „menaja“ pe bolnavi de bisturiul acestuia. Riza ii sta insa ca un ghimpe in coasta, pentru ca, desi lucreaza in policlinica, inca foloseste vestiarul din Clinica de urologie.

Exit mobile version