10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalUn dosar penal si doua amenzi de 25 de milioane

Un dosar penal si doua amenzi de 25 de milioane

Un accident de munca mortal a avut loc pe 22 ianuarie pe santierul de locuinte ANL din cartierul Craiovita Noua. Muncitorul Elefterie Casapu a decedat, dupa ce un mal de pamint inalt de trei metri s-a prabusit peste el, iar alt muncitor, Gheorghe Marian Sultan, care a sarit sa-si salveze colegul, a fost si el la un pas de a-si pierde viata. Ancheta pe care a demarat-o imediat dupa accident Inspectoratul Teritorial de Munca Dolj a fost finalizata marti.

Vinovatii sint doi maistri si un director

Conform celor stabilite de ITM Dolj, vinovati de moartea unui muncitor si ranirea altuia ar fi angajatii SC COREMI SA. In primul rind, este vorba despre seful punctului de lucru, maistrul Marin Voica. Un grad mai mic de vinovatie se considera ca au avut seful de lot – maistrul Marin Juganu, si directorul filialei SC COREMI SA – ing. Ilie Iorgulescu.

„Pentru maistrul Marin Voica am propus Parchetului de pe linga Judecatoria Craiova continuarea cercetarilor, sub aspect infractional. In cazul maistrului Marin Juganu si al directorului Ilie Iorgulescu, am apreciat ca vina lor nu este atit de grava, aplicind fiecaruia cite o amenda de 25.000.000 de lei. Toti se fac vinovati de neluarea masurilor specifice de protectia muncii in cazul unor asemenea activitati. Concret, malul de pamint care s-a surpat ar fi trebuit sprijinit, ca sa nu se intimple o asemenea tragedie“, a spus ing. Silviu Poenaru, seful Serviciului Control – Securitate – Sanatate in munca din cadrul ITM Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS